avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendã contravenþionalã pentru neechiparea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendã contravenþionalã pentru neechiparea autoturismului pentru iarnã

buna seara am circulat cu masina in dat a de 26-12-2012desi asfaltul era negru am fost sanctinat cu amenda pentru lipsa anvelope de iarna am si eu o .intrebare daca contest in instanta am castig de cauza VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: barbu1964 , utilizator 11:32, 29 Decembrie 2012
Poate era asfaltul negru, insa poate era polei ... V-ati gandit cum veti demonstra instantei, in contradictoriu cu cele inscrise in procesul - verbal de sanctiune contraventionala, ca acel drum pe care ati circulat nu era acoperit cu zapada sau polei?
Asfaltul era uscat fara pic de polei. Cum fac eu dovada sa demonstrez in instanta ca asfaltul era uscat
Eu zic sa duci la instanta o bucata de asfalt curatata de gheata si incalzita la microunde........
Incepand cu data la care prin lege este obligatorie echiparea auto cu anvelope de iarna,se considera ca temperaturile influenteaza negativ comportamentul anvelopelor de vara(prin caracteristicile lor) si se impune echiparea auto cu anvelope de iarna.
Cu alte cuvinte, daca din diverse motive nu observi copilul care traverseaza regulamentar strada,sunt mai multe sanse sa opresti masina fara sa nenorocesti copilul daca ai auto echipat cu anvelope de iarna,pentru simplul fapt ca se comporta mai bine pe asfalt.
Asa ca respecta legea mai intai,si dupa aceea cere sfaturi pentru contestatii.
Cu respect.

[Mesaj editat - 2.1 şi 2.10 din regulament]
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Din pacate nu aveti nici un alt mijloc de a dovedi contrariul in aceasta situatie. Luati in considerare faptul ca in lunile de iarna aparitia poleiului pe suprafetele neacoperite de zapada este ceva obisnuit, este un fenomen meteo specific si este greu, daca nu imposibil, sa convingi o instanta ca nu a fost polei intr-o astfel de perioada a anului.
multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna stoicavioleta17 stoicavioleta17 sint pasibila de sanctiune si daca circul cu cauciucuri fara a fi de iarna chiar daca drumul nu este acoperit de polei sau zapada? (vezi toată discuția)
Amenda circulatie! ionutpiscot ionutpiscot buna seara,cine poate sa mi spuna si mie cum sta treaba cu anvelopele de iarna?daca nu e zapada se da amenda in cazul in care nu am pe masina anvelope de ... (vezi toată discuția)
Prevederile legale referitoare la anvelopele de iarna directinteresat directinteresat Cum se stabileşte care este \"drumul public acoperit de gheaţă sau zăpadă\"? Mai exact, dacă pe DN2 (E85) porţiunea Urziceni-Buzău este zăpadă, se ... (vezi toată discuția)