avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.R.L. fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.R.L. fara activitate

Buna seara!Am deschis un srl care imi va fi necesar anul viitor pt o activitate de comerciala.Daca nu am nici o activitate pana la anul sunt obligata sa depun declaratie de venit sau...?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:26, 27 Decembrie 2012
Cu ce data e deschisa societatea? Ati deschis-o anul asta pentru la anu? O firma se deschide in 3 zile.... Depuneti declaratia 100 (impozit pe profit- trimestrial), declaratia 101 (impozitul pe profit-anual), situatiile financiare pentru 2012. Banuiesc, ca nu v-ati inregistrat in scopuri de TVA.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
Aveti sau nu venituri, desfasurati sau nu activitate comerciala, trebuie sa va indepliniti obligatiile declarative. Daca nu desfasurati nici un fel de activitate de ce nu o suspendati si solicitati regim derogatoriu in privinta depunerii declaratiilor? Adica pe perioada suspendarii nu aveti de indeplinit nici un fel de obligatie declarativa. Perioada de suspendare poate fi de pana la 3 ani.
si cum fac treaba asta?
Solicitati suspendarea activitatii la Registrul Comertului, iar dupa aceasta, cu rezolutia prin care s-a inregistrat suspendarea adresati-va organului fiscal pentru aplicarea regimului derogatoriu.
Aveti aici un material care va ajuta www.avocatnet.ro/content/art...
De asemenea, pe site-ul Registrului Comertului, rubrica formalitati - persoane juridice - pct. 32 gasiti documentele care trebuie sa le intocmiti pentru inregistrarea suspendarii.
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare vector fiscal contribuabil inactiv Neiyre Neiyre Detin o firma care a avut activitatea suspendata pana in octombrie 2013. Anul trecut, cand s-a cerut ca toate firmele cu cifra de afaceri mai mica 65000 sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Societatea A are la sfarsitul anului 2005 o pierdere de x lei. In anul 2012 isi reia activitatea si la sfarsitul anului inregistreaza un profit de y lei, mai ... (vezi toată discuția)
Impozit profit firma suspendata vioery vioery Mi/a venit o instiintare precum ca n/am depus impozitul pe profit ,dar firma mea e suspendata temporar.Ce se poate intampla ,stiind ca trebuia depusa pana pe ... (vezi toată discuția)