Am o problema cu rezolutia unui procuror . Desi in baza art.11 pct 1.lit. b si art 10 alin 1lit. b1 C.p.p. , art 18^1 si art. 91 C.p ... am fost scos de sub urmarire penala am fost sanctionat cu 1000 lei amenda administrativa si cheltuieli judiciare de 200 lei. mentionad : "se retine nesinceritatea acestuia, in ciuda evidentei. Invinuitul nu are antecedente penale si are un copil minor in intretinere"
presupusa fapta comisa ar fi favoriazrea infractorului ( in urma cu un an , conduceam o masina a unei cunostinte care era si ea cu mine in masina dar nu poseda permis de conducere , am fost opriti in trafic de 2 agenti de politie din care unul avea o problema personala cu propietarul masini pe care o conduceam si ne-a spus sa il urmam la sectia de politie pentru verificari si sa dam declarati, loc in care ni sa spus ca nu eu am condus auto ci propietarul autoturismului si sa declar ca asa sa intamplat ... eu am refuzat sa declar dupa cum mi sa dictat si am ajuns sa inceapa urmarirea penala impotriva mea ) iar persoanei care era cu mine in masina i sa facut dosar penal pentru conducere fara permis (din cate am inteles acesta a mai fost condamnat la 2 ani cu suspendare in urma cu 6 ani pentru conducere si asta la determinat pe procuror sa nu il creada) plus ca agentul de politie avea o masina oprita cu trei persoane al carui sofer consumase bauturi alcolice si pe care ia chemat de martori scapandui de suspendarea permisului daca au dat declarati cum a vrut el.
Vreau sa fac plangere impotriva rezolutiei procurorului ... credeti ca are rost ? avand in vedere ca tot procuror e si " prim procurorul"...
Aveţi dreptul de a face plângere împotriva rezoluţiei procurorului, dacă vă aflaţi în termenul de 20 de zile.Doar că, nu ştiu dacă veţi rezolva ceva, amenda administrativă fiind o sancţiune destul de blândă şi care nu necesită menţiuni în cazier.
Nu mi se pare blanda ... Cel putin atat timp cat nu am comis nici o infractiune... din potriva eu cred ca e vb de abuz....
Inseamna ca traim intr-o tara in care poti face rau oricui ... si atata timp cat favorizezi anumite persoane care mint pentru tine sa poti sa le faci rau altora....
Art.278c.p.p.
Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.
În cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel sau ale procurorului şef de secţie al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.
.......................................