Am vrut sa vând un spațiu comercial și am găsit un client, numai ca nu avea toți banii. Acesta mi-a dat un avans urmând ca într-un an sa-mi achite diferența. Pentru bani s-a făcut un contract de împrumut bani fără dobândă cu ipoteca pe spațiu. Acum clientul s-a răzgândit și-mi cere banii înapoi (avansul), iar eu nu-i am acești bani. Acum clientul cere executarea contractului de împrumut. Se poate împiedica o executare silita dacă imobilul executat este principala sursa de venit a societății?
Nu ati precizat concret clauzele negociate si asumate de parti la incheierea documentului de predare primire avans,referitor la conditiile de recuperare avans
Ipoteca este notata la OCPI ?
Imprumutatorul dvs poate solicita executarea contractului de imprumut care poate conduce la executarea silita a spatiului
In procedura de executare silita nu are relevanta ca "imobilul executat este principala sursa de venit a societății"
în contractul de împrumut este trecut ca garanție doar clădirea, fără teren. Terenul aferent clădirii (de sub clădire) l-am dobândit ulterior. Clădirea am cumpărat-o de la o societate iar terenul, după 4-5 ani de la primărie. Poate sa-mi execute și terenul?