avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am vrut sa vând un spațiu comercial și am găsit un client, numai ca nu avea toți banii. Acesta mi-a dat un avans urmând ca într-un an sa-mi achite diferența. Pentru bani s-a făcut un contract de împrumut bani fără dobândă cu ipoteca pe spațiu. Acum clientul s-a răzgândit și-mi cere banii înapoi (avansul), iar eu nu-i am acești bani. Acum clientul cere executarea contractului de împrumut. Se poate împiedica o executare silita dacă imobilul executat este principala sursa de venit a societății?
Cel mai recent răspuns: bluedj , utilizator 09:31, 3 Ianuarie 2013
Nu ati precizat concret clauzele negociate si asumate de parti la incheierea documentului de predare primire avans,referitor la conditiile de recuperare avans
Ipoteca este notata la OCPI ?
discutia a fost verbala, de incredere intre parti, iar documentul este doar de imprumut bani fara dobanda. Ipoteca este notata OCPI
Imprumutatorul dvs poate solicita executarea contractului de imprumut care poate conduce la executarea silita a spatiului
In procedura de executare silita nu are relevanta ca "imobilul executat este principala sursa de venit a societății"

în contractul de împrumut este trecut ca garanție doar clădirea, fără teren. Terenul aferent clădirii (de sub clădire) l-am dobândit ulterior. Clădirea am cumpărat-o de la o societate iar terenul, după 4-5 ani de la primărie. Poate sa-mi execute și terenul?
Doar daca prin vanzarea spatiului nu se indestuleaza.

Alte discuții în legătură

Imobil scos la licitate urgent gemilia gemilia am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters243672 ContSters243672 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca executarea silita a unui credit ipotecar include si terenul aferent imobilului respectiv curte si ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante de la proprietar cu probleme penale gabivoch gabivoch Buna seara. Revin cu problema Asociatiei noastre cu privire la acest proprietar de la care avem de recuperat aprox. 30.000 lei. Cele 2 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)