avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum aflu daca terenul in indiviziune a fost intabulat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum aflu daca terenul in indiviziune a fost intabulat de celalalt coindivizar ?

Unde ar trebui sa ma adresez pentru a afla daca s-a facut inscrierea in cartea funciara a terenului in indiviziune?
E posibil ca nepoata la care se afla titlul de proprietate original sa fi facut deja cadastrul fara ca tatal meu,in calitate coindivizar cu dansa , sa stie despre asta.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:04, 6 Februarie 2009
Da, dacă a semnat în numele celuilalt coproprietar anexele la documentaţia cadastrală.

De aflat puteţi afla adresîndu-vă unui expert cadastral, care ştie ce şi unde să caute.
cartea Funciara este un registru public, deci puteti cere oricand un extras de informare. Pentru asta va trebui insa sa cunoasteti numarul cadastral si de Carte Funciara al imobilului.
Fiind un act de administrare, intabularea in cartea funciara poate fi facuta de orice coindivizar, fara consimtamantul celuilalt. Nu trebuie sa semneze nici o anexa in numele celuilalt, pentru ca nu are nevoie de asta.
Brom, iar ne contrazicem. :)

Vedeţi, vă rog, prevederile Ordinului nr.634/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară (M.Of.1048 din 29.12.2006), anexele 1, 5, 18. Apoi putem discuta despre ce trebuie sau ce nu trebuie să semneze coproprietarii, printre anexele pe care trebuie să le semneze fiind şi declaraţii pe propria răspundere. Acestea din urmă neputînd fi semnate de alte persoane decît pe calea unui fals.

:bow:

Liviu S.Bordaş
Inseamna ca semnand in fals pe tatal meu,in calitate de coindivizar,documentatia cadastrala intocmita de nepoata nu mai este valabila?
Procura i-ar fi dat dreptul sa semneze in locul tatalui meu in documentele cadastrale?
Inseamna ca semnand in fals pe tatal meu,in calitate de coindivizar,documentatia cadastrala intocmita de nepoata nu mai este valabila?
Procura i-ar fi dat dreptul sa semneze in locul tatalui meu in documentele cadastrale?

Alte discuții în legătură

Bună seara, acum 20 ani părinții mei au cumpărat o casă ... Cremona88 Cremona88 Bună seara, Acum 20 ani părinții mei au cumpărat o casă la tara împreună cu unele terenuri aflate undeva in afara satului. Pe casa au contract de ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor Isleman Isleman Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara. Apartamentul este mostenit de la mama mea ... (vezi toată discuția)