Unde ar trebui sa ma adresez pentru a afla daca s-a facut inscrierea in cartea funciara a terenului in indiviziune?
E posibil ca nepoata la care se afla titlul de proprietate original sa fi facut deja cadastrul fara ca tatal meu,in calitate coindivizar cu dansa , sa stie despre asta.
cartea Funciara este un registru public, deci puteti cere oricand un extras de informare. Pentru asta va trebui insa sa cunoasteti numarul cadastral si de Carte Funciara al imobilului.
Fiind un act de administrare, intabularea in cartea funciara poate fi facuta de orice coindivizar, fara consimtamantul celuilalt. Nu trebuie sa semneze nici o anexa in numele celuilalt, pentru ca nu are nevoie de asta.
Vedeţi, vă rog, prevederile Ordinului nr.634/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară (M.Of.1048 din 29.12.2006), anexele 1, 5, 18. Apoi putem discuta despre ce trebuie sau ce nu trebuie să semneze coproprietarii, printre anexele pe care trebuie să le semneze fiind şi declaraţii pe propria răspundere. Acestea din urmă neputînd fi semnate de alte persoane decît pe calea unui fals.
Inseamna ca semnand in fals pe tatal meu,in calitate de coindivizar,documentatia cadastrala intocmita de nepoata nu mai este valabila?
Procura i-ar fi dat dreptul sa semneze in locul tatalui meu in documentele cadastrale?
Inseamna ca semnand in fals pe tatal meu,in calitate de coindivizar,documentatia cadastrala intocmita de nepoata nu mai este valabila?
Procura i-ar fi dat dreptul sa semneze in locul tatalui meu in documentele cadastrale?