avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nu se poate dubla cetatenie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nu se poate dubla cetatenie?

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este adevarat ,ca, daca solicit cetatenia spaniola trebuie sa renunt la cetatenia ramana? Suntem plecati din tara de 8 ani,avem permis de lucru pe teritoriul Spaniei,lucram cu contract de munca pe perioada nedeterminata de 5 ani la aceeasi firma,fiul nostru s-a nascut in Spania,nu am solicitat alocatia din Romania.Am vrea sa obtinem cetatenia spaniola si ni s-a spus ca trebuie sa renuntam la cea romana.Este adevarat ? Va rog sa ma indrumati cu ce am de facut!Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:37, 27 Decembrie 2012
Nu va poate obliga nimeni sa renuntati la cetatenia romana. Nu exista o lege romana in acest sens. Puteti solicita dubla cetatenie, adica sa o pastrati pe cea romana si sa o solicitati si pe cea spaniola. Pentru copil va indic daca nu ati facut acest lucru deja, sa solicitati transcrierea certificatului spaniol in limba romana. O puteti face la ambasada, consulat sau la primaria de domiciliu din Romania, personal sau prin imputernicit. Incercati sa va consultati cu cei de la Registrul Civil din localitatea unde aveti rezidenta in Spania si sa le explicati ca dorinta dvs. nu coincide cu dorinta lor si anume de a renunta la cetatenia romana. Trebuie sa consultati legea acordarii cetateniei spaniole, intrucat s-ar putea ca acolo sa gasiti prevederi stricte in acest sens. Departamentul pentru Cetăţenie din cadrul Ministerului de Justiţie va decide cu privire la acordarea cetăţeniei spaniole. Sarbatori fericite!
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere danyela_alm danyela_alm Buna ziua! Ma numesc Daniela si sunt rezident in Spania Am un bebelus de 9 luni care este cetatean spaniol avand in vedere ca tatal este cetatean spaniol(noi ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului cu dubla cetatenie dnd76 dnd76 Buna ziua,am si eu mai multe nelamuriri,daca ma poate ajuta cineva...multumesc din suflet! sunt o mama singura,cu doua gemene de 2ani. tatal lor este cetatean ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil florencia florencia Buna seara.Sunt singura in Spania,voi naste aici in 1 sau 2 saptamani si tatal nu poate veni sa-l recunoasca(nu suntem casatoriti).Este mai bine sa raman sa-i ... (vezi toată discuția)