Buna ziua
Am si eu o problema. Fosta mea sotie a patruns in casa tatalui meu fara acordul lui, a lovit-o pe sora mea si m-a amenintat cu moartea. a adus injurii la adresa familiei si nu a vrut sa paraseasca casa decat dupa vreo 15 minute cand tata a pus mana pe telefon sa cheme politia. Mentionez ca nimeni din casa nu a atins-o pentru ca era isterica si capabila de orice.
Care este pedeapsa maxima pe care o poate primi in conditiile in care tata a facut plangere impotriva ei?
Se pot cere despagubiri morale?
Ce putem face sa plateasca mai ales ca pe mine m-a ameninţat şi telefonic ca ma omoara, iar eu am martori in acest sens? Oare se poate sa scape fara sa faca puscarie, asa cum se intampampla la noi in tară?
Va multumesc
Depinde de mai multi factori: daca are sau nu cazier, daca va colabora sau nu cu organele de cercetare si urmarire penala, daca este sau nu cunoscuta ca fiind o persoana ale carei fapte reprezinta pericol social pentru societate etc.
Ar putea primi in cel mai rau caz, o pedeapsa cu inchisoarea, insa daca este la prima "abatere" ar putea primi suspendarea executarii pedepsei sau chiar o amenda penala.....
Partea vatamat , tatal dvs. se poate constitui si parte civila in procesul penal, solicitind daune morale, in cuantumul pe care il considera indestulator, pentru toate consecintele psihice pe care fapta comisa le-a cauzat. Este singura cale pe cale se poate obliga invinuttul sa plateasca si depspagubiri pe linga pedeapsa penala pe care o va primi.
Din datele oferite de dvs.,rezulta ca este violare de domiciliu,mai ales ca exista martori in cauza.Adresati-va cu plangere la politie,si constituiti-va parte civila.
A navalit asa... de nebuna? Fara un motiv clar?
Daca raspunsul e afirmativ... nu va face inchisoare... Eventual i se vor administra ceva calmante si va fi tinuta, un timp, intr-o institutie sanitara (eventual)...
Daca nu e dusa cu pluta... are mult tupeu sa ameninte doi barbati: pe dv si pe tatal dv... sa va loveasca sora si sa nu interveniti, in speranta ca...?!
Important este modul cum a patruns in locuinta. Caca i sa deschs usa,daca a spart usa,daca a fortat in vreun fel accesul in casa,etc. Nu in ultimul rind daca la cererea celor din locuinta si in principal a proprietarului, de a parasi locuinta, a refuzat acest lucru. Este foarte important,pentru stabilirea vinovatiei sau nevinovatiei. Tatal dvs. poate formula plingere,mai ales ca sunt martori:-/.Consultati si un avocat,caruia puteti sa-i dati mai multe detalii si care la rindul sau poate,din intrebari ,sa stabileasca situatia reala.