avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutare pe o alta functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutare pe o alta functie

Am fost pacalita sa-mi cer astazi mutarea de pe o functie pentru care am dat examen, pe o functie mai mare-imputernicire. Imi dau seama ca am facut o mare greseala, am fost manipulata pentru a face loc altcuiva agreat. Ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:26, 4 Iunie 2013
Promovare in functie publica de conducere!
" (4) Mutarea temporară pe o altă funcţie publică se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului sau, după caz, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic."
Art. 92, din Legea nr. 188/1999

In cazul mutarii temporare, pe o functie inferioara (caz netratat in lege) ce se intampla cu salariul? De fapt, mutare temporara se poate efectua pe o functie inferioara (baza legala??)
Nu va ramane decat sa apelati la conducere sa scoata postul la concurs sub aspectul promovarii, pentru a evita participarea celor din afara. Astfel aveti sansa sa va fie adversari doar colegii din primarie si din celelalte institutii administrative care bineinteles indeplinesc conditiile de participare. Capul face, capul trage!Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)
Funcționar public perioada determinata nachidil nachidil Un funcționar public angajat pe o perioadă determinata poate fi transferat în cadrul aceleiași instituții pe un post similar dar pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public sonia1978 sonia1978 Sunt functionar public - consilier superior - intr-o primarie de municipiu. Doresc sa trec in cadrul altui compartiment, in care sunt libere doua posturi de ... (vezi toată discuția)