avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... interdictie din 2005 ptr spania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

interdictie din 2005 ptr spania

In anul 2005 sora mea era maritata si se afla in spania indocumentata.si au acuzato de furt.au deportato in romania cu interdictie ptr spania 10 ani.intre timp s-a divortat si a revenit la numele de fata.in perioada in care se afla in sania a intemeiat o relatie cu un spaniol,care din momentul furtilui nu a facut altceva decat sa o ameninte si so maltrateze.a obligato sa vina in spania ssub numele de fata.acum este amenintata de catre acesta ca o denunta la politie in legatura cu indentitatea ei.pe deasupra o maltrateaza si toti bani carei castiga trebuie sa i dea lui.intrebarea mea este daca dupa intrarea romaniei un UE sau ridicat interdictiile de genul surorii mele.daca nu spunti ce posibilitate are ea ca sa scape de amenintarile si maltraturile fizice ale acestuia dar sa nu fie nevoie sa plece in romania.toata familia e aici.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:44, 29 Decembrie 2012
Dupa aderare Romaniri la UE nu mai este valabila aceasta interdictie. Directiva 2004/38/CE a Parlamentului European si a Consiliui din 29 aprilie 2004 privind dreptul la libera circulatie si sedere pe teritoriul statelor membre pentru cetatenii Uniunii si membrii familiilor acestora dispune:
Articolul 32 - Efectele in timp ale interdictiei de intrare pe teritoriu
(1) Persoanele care fac obiectul unei decizii de interzicere a intrarii pe teritoriu pentru motive de ordine publica, siguranta publica sau sanatate publica pot prezenta o cerere pentru ridicarea interdictiei dupa o perioada de timp rezonabila, in functie de imprejurari si, in orice caz, dupa trei ani de la executarea hotararii definitive de interzicere a intrarii care a fost pronuntata in mod valabil in conformitate cu dreptul comunitar, prezentand probe ce atesta ca s-a produs o schimbare efectiva a imprejurarilor care au justificat decizia de interzicere a intrarii pronuntata impotriva lor. Statul membru in cauza ia o decizie privind aceasta cerere in termen de sase luni de la prezentarea acesteia.
(2) Persoanele mentionate la alineatul (1) nu au dreptul de intrare pe teritoriul statului membru respectiv in perioada in care cererea lor este analizata.
Daca o maltrateaza, sa ceara ajutorul autoritatilor spaniole. De ex. sa dea telefon la politie. Daca va fi nevoie sa paraseasca Spania se va decide administrativ sau la tribunal, nu garantez ca poate ramane, dar scapa de nebun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie germania chelupolo78 chelupolo78 In februarie 2006 am fost prins furand o pereche de manusi si o sapca. M-au dus la politie,mi-au facut poze si mi-au luat amprentele.Am platit amenda in jur de ... (vezi toată discuția)
Interdictie Lakshmi Lakshmi :\">As dori sa aflu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a afla daca mai am interdictie de a intra intr-o tara?Se poate afla asa ceva fara sa ... (vezi toată discuția)
Interdictie germania Bursucelu1 Bursucelu1 Buena seara vreau sa stiu daca interdicia care o am de 14 ani jumate daca mai este valabila este dinainte de sengen multumesc (vezi toată discuția)