avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen introducere plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen introducere plangere contraventionala

Bună ziua. La data de 26.11.2012 s-a constatat o contravenţie. S-a încheiat un proces verbal, care a ajuns la persoana sancţionată la data de 11.12.2012. S-a formulat o plângere contravenţională care a fost introdusă la Judecătorie la data de 28.12.2012. Întrebarea este: s-a depăşit termenul de 15 zile şi acţiunea este tardiv introdusă? Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:35, 29 Decembrie 2012
Este depasit termenul de 15 zile.
Ultima zi când putea fi introdusa plângerea a fost 27.12.2012.
O astfel de logică nu credeţi c-ar putea sta în picioare în faţa instanţei?

Ultima zi de introducere ar fi 26.12.2012. Întrucât 26 este sărbătoare legală, mergem până în prima zi lucrătoare. Astfel termenul are ca ultimă zi data de 27, sunt de acord. Însă prima şi ultima zi nu se calculează, astfel s-ar putea introduce şi pe 28.
Nu, pentru ca ultima zi de depunere era 27 si nu 26.
Daca data comunicarii indicata de dvs. este corecta , adica figureaza pe stampila aplicata la destinatar , plangerea este tardiv introdusa.
Data comunicarii -11.12 2012 - nu se ia in calcul.
Cele 15 zile libere ( calendaristice ) sunt intre 12 si 26 inclusiv..
Ultima zi de depunere- 27.12.2012 care care nu se ia in calcul.
Art. 101
(1)Termenele se înţeleg pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.

In cazul dvs. termenul nu s-a sfarsit intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este supendat potrivit al. 5 din acelasi articol, ci in in una lucratoare, adica in data de 27.12.2012
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Mulţumesc mult pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Am introdus în termen plângerea contravenþionalã? glontzi81 glontzi81 Buna seara si la multi ani! Am primit o amenda in data de 18.12.2012,iar contestatia am depus-o catre Judecatorie,prin Posta cu confirmare de primire in data ... (vezi toată discuția)
Reintroducere actiune dupa anulare ca netimbrata Rebecca_Mircescu Rebecca_Mircescu Buna ziua, in speta am facut o contestatie impotriva unui p-v de contraventie pentru parcare nelegala care mi-a fost anulata ca netimbrata ( a fost greseala ... (vezi toată discuția)
Trei procese verbale de constatare a contraventiei pentru circulare fara a detine rovinieta imasammy2011 imasammy2011 Bana seara, In urma cu cateva saptamani, mai exact pe la inceputul lui ianuarie , am primit prin posta cateva (3) procese verbale de constatare a ... (vezi toată discuția)