avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... informatii despre examenul de primire in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

informatii despre examenul de primire in barou

Buna ziua!

Va rog frumos sa imi dati informatiile despre examenul de primire in barou inclusiv taxele de scolarizare daca acestea exista.Mentionez ca sunt studenta in ultimul an la o facultate de drept si intentionez sa intru in baroul Bucuresti. Care este legatura dintre Baroul Bucuresti si INPPA?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: salabin , utilizator 18:58, 2 Ianuarie 2013
Examenul de admitere in profesie este organizat anual, toamna. INPPA este institutia in cadrul careia sunt scolarizati avocatii. Dupa admiterea in profesie va trebui sa gasiti un avocat care sa va coordoneze stagiul...veti fi avocat colaborator vreme de 2 ani. In timpul acestor 2 ani veti urma diverse cursuri la INPPA, iar examenul de absolvire dupa 2 ani va va oferi calitatea de avocat definitiv.
Deoarece sunteti in an terminal si, teoretic, pana la acest moment, ati dobandit o solida teorie juridica, plus abilitatea de a interpreta norme legislative, va indrum cu caldura sa studiati temeinic Legea 54/1995 a profesiei de avocat, plus Statutul acesteia. Gasiti brosura cu max 15 lei la orice librarie. Va garantez ca veti gasi raspuns la TOATE informatiile de care aveti nevoie.
Sau, completand raspunsul dl avocat Andrei Bortan, in caz ca nu ati dobandit o solida teorie juridica, incepeti cat mai curand studiul. Examenul nu este usor.
Toate informatille despre examen le poti gasi si aici: [ link extern ]

Va fi la fel, cred, si anul acesta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere barou si inm - probe la examen, conditii de inscriere lumifatu lumifatu sunt studenta in ultimul an la drept si as dori sa stiu cate examene trebuiesc sustinute pt. admiterea in barou, care sunt acestea? dar pt. examenul la ... (vezi toată discuția)
Inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou doru6 doru6 Am fost promovat examenul de admitere in barou sesiunea octombrie 2012 si doresc sa stiu ce trebuie sa fac de acum inainte in relatia cu Baroul si ... (vezi toată discuția)
Admiterea in barou mihaelamiki99 mihaelamiki99 buna ziua ..poate cineva sa ma ajute si pe mine cu mai multe detalii despre admiterea in barou??m-am intors curand din strainatate si nu stiu nimic despre ... (vezi toată discuția)