avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Specificatie tehnica - agrement tehnic
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Specificatie tehnica - agrement tehnic

Agrementul tehnic poate fi solicitat in caietul de sarcini sau reprezinta un criteriu de calificare si atunci trebuie solicitat in fisa de date a achizitiei?
Conform OUG 77 criteriile de calificare solicitate in cuprinsul documentatiei de atribuire dar care nu sunt prevazute in fisa de date a achizitiei si in anuntul de calificare reprezinta cerinte nescrise. Asta inseamna ca nu se vor aplica sau ce anume inseamna?
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 15:11, 19 Ianuarie 2013
eu incerc sa gasesc o solutie pe ceea ce este scris acum in lege. recunosc ca legislatia este deficitara astfel ca nici criteriile privind personalul nu rezulta foarte clar ca ar putea fi folosite si cu toate astea se utilizeaza aproape mereu. aspectele astea vor genera mereu discutii in contextul legislatiei actuale. pana la urma, in situatii neclare cine reuseste sa argumenteze mai bine are castig de cauza. nu-i solutia corecta dar este singura solutie in momentul de fata. instanta sa decida:)
Din nefericire, am constatat ca inclusiv la controale are dreptate cine face mai multa galagie.
Si ce imi place este ca ANRMAP valideaza, dar poate amenda ulterior pe ce a validat.
Agrementul tehnic poate fi asimilat standardelor/reglementarilor tehnice pentru produse/echipamente/servici. In consecinta, consider ca agrementul tehnic poate fi solicitat in caietul de sarcini si nu reprezinta o cerinta de calificare. O definitie a agrementului tehnic o gasim in Regulamentul privind agrementul tehnic pentru produse, procedee si echipamente noi in constructii aprobat prin HG 766/1997, aceasta interpretare reiesind si din alte norme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze nescrise primaria2013 primaria2013 ART. 33 din ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 34 din 19 aprilie 2006 [quot](1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a preciza în cadrul ... (vezi toată discuția)
Evaluare oferte licitatie publica danasrl danasrl Buna ziua! Am organizat o procedura de cerere de oferta ca autoritate contractanta si in fisa de date a achizitiei am specificat clar ca toate documentele ... (vezi toată discuția)
Clarificari ref. la depunerea mostrelor si a certificatelor de omologare dolj dolj La cap III2.3.a din fisa de date a achizitiei in casuta ptr MODALITATEA DE INDEPLINIRE s-a mentionat din greseala \'\'se depun mostrele\\" fara ca la ... (vezi toată discuția)