avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum pot recupera TVA platit in Romania?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum pot recupera TVA platit in Romania?

Persoana fizica/juridica cumpar mobilier si materiale de constructie in Romania, si o comercializez in Republica Moldova, achit TVA si in Romania si in Republica Moldova,

Transport cu propriul mijloc de transport
Am inregistrat SRL in Romania
Am inregistrat SRL in Republica Moldova.

CUM POT RECUPERA TVA PLATIT IN ROMANIA?

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 17:35, 28 Decembrie 2012
Bunurile pe care le livrati in R. Moldova, le facturati fara TVA intrucat exporturile de bunuri sunt scutite de TVA in conformitate cu art. 143 alin. (1) din Codul fiscal.
Avand in vedere ca exporurile sunt scutite cu drept de deducere, desigur ca o sa aveti de rambursat.
Solicitarea rambursarii TVA-ului se realizeaza prin bifarea casutei din decontul de TVA pe care il depuneti la Administratia Fiscala unde aveti sediu social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva la export marfuri ? cornel_t12 cornel_t12 Bunaziua, Va rog, cineva care s-a mai lovit de situatie si stie: o persoana juridica romana (SRL) inregistrata in scopuri de TVA (platitoare de TVA) face ... (vezi toată discuția)
Facturare 2740826332154 2740826332154 pentru o factura emisa catre o firma din REPUBLICA MOLDOVA trebuie sa facturez fara TVA cu taxare inversa? (vezi toată discuția)
Scutirea de tva la transportul international transcris transcris Asi dori sa stiu daca art. 143 alin 1 litera g, de scutire TVA in transportul international de persoane este aplicabil si transportului de persoane in tarile ... (vezi toată discuția)