Va rog sa-mi spuneti, daca pot trece de la impozit pe profit la microintreprindere, daca nu am in prezent nici un angaja. Eu as vrea sa trec de la 01.01.2013 si sa angajez in ianuarie. Deasemnea intreb daca pot trece si in timpul anului sau trebuie numai in ianuarie?
Conditiile pentru a opta la regimul impozabil specific microintreprinderilor le gasiti in cuprisul art. 112 indice 1 si 2 Cod fiscal.
Conform alin. 2 din art. 112 indice 2 Cod fiscal, microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului specific incepand cu anul fiscal urmator. Conform art. 112 indice 4 alin. 1 Cod fiscal, anul fiscal al unei microintreprinderi este anul calendaristic.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.