avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Trecere de la impozit pe profit la microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Trecere de la impozit pe profit la microintreprindere

Va rog sa-mi spuneti, daca pot trece de la impozit pe profit la microintreprindere, daca nu am in prezent nici un angaja. Eu as vrea sa trec de la 01.01.2013 si sa angajez in ianuarie. Deasemnea intreb daca pot trece si in timpul anului sau trebuie numai in ianuarie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:50, 29 Decembrie 2012
Conditiile referitoare la statutul microintreprinderii trebuie indeplinite anterior inregistrarii.
Conditiile pentru a opta la regimul impozabil specific microintreprinderilor le gasiti in cuprisul art. 112 indice 1 si 2 Cod fiscal.
Conform alin. 2 din art. 112 indice 2 Cod fiscal, microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului specific incepand cu anul fiscal urmator. Conform art. 112 indice 4 alin. 1 Cod fiscal, anul fiscal al unei microintreprinderi este anul calendaristic.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiune impozit venit 3% micro daniela62 daniela62 Societate infiintata in data de 02.12.2011 cu vector fiscal impozit pe profit, doreste inregistrarea ca platitor de impozit pe venit de 3% incepand cu anul ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere STOICA MADALINA STOICA MADALINA Daca la infiintare o firma s-a inregistrat ca microintreprindere si in termen de 60 zile nu a incheiat nici un contract de munca, ce poate face pentru a ... (vezi toată discuția)
Intreprindere mica? silviadobre silviadobre Am urmatoarea problema: Societatea la care lucrez avea in 2009 un numar de 10 angajati, deci era considerata intreprindere mica. In 2010, societatea nu mai are ... (vezi toată discuția)