avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit sponsorizare inregistrare/ plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

sponsorizare inregistrare/ plata

este corect sa inchei un contract de sponsorizare in luna decembrie , cu mentiunea ca plata se va face in ianuarie anul urmator ?

In decembrie sa fac inreg.contractului , 6582=462 , iar in ianuarie 462=5121 , ?

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:25, 1 Ianuarie 2013
Faceti contractul in decembrie 2012, il inregistrati in contabilitate in decembrie 2012 si plata o faceti tot in decembrie 2012. Si suma o treceti in declaratia 101 pentru 2012 cand o veti depune la inceputul anului 2013.
deci , este gresit ceea ce am scris mai sus ? sa fac inregistrarea in decembrie prin 462 , si apoi sa fac plata in ianuarie ?
intrucat nu stiu suma exacta cat ar fi cei 20 % din impozitul pe profit pana nu se inchide luna decembrie , adica in ianuarie .
Nu faceti platile dincolo de 31 decembrie.
De obicei sponsorizarile nu se fac in ultima luna a anului ci pe undeva pe la mijloc si luand in calcul atat evolutia profitului firmei in primele luni trecute cat si o perspectiva realista pentru a doua parte a anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contract sponsorizare tincuta30 tincuta30 Care este tratamentul contabil si fiscal pentru un contract de sponsorizare cu urmatoarele specificatii: O societate incheie un contract de sponsorizare cu o ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare cu plata in luna urmatoare Bertina Bertina Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu urmatoarea dilema.Este corecta inregistrarea unui contract de sponsorizare incheiat in luna decembrie a carui ... (vezi toată discuția)
Ong primii pasi sorin110 sorin110 Buna ziua, sunt presedintele unui ONG din septembrie anul trecut. Am citit mai multe post-uri aici pe forumul ONG, m-au ajutat sa inteleg mai bine ... (vezi toată discuția)