avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie

In luna iulie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier din vina mea pt ca nu am acordat prioritate, in urma accidentului a rezultat ranirea usoara a unei pasagere a sosit politia la fata locului sau facut masuratori sau luat declaratii etc . Mentionez ca inainte cu 2 zile de producerea accidentului eu am pierdut permisul iar inbmomentul cand politisti mau intrebat le-am spus ca este pierdut eu au verificat au vazut ca am permis doar ca eu nu il am in posesie fiind pierdut motiv pt care cei de la politie mi-au spus ca nu imi pot elibera dovada de circulatie atat timp cat nu am permisul fizic in conditiile in care conform legii pe durata cercetarilor trebuie sa mi se emita dovada de circulatie cu prelungire la dispozitia procurorului de caz.
Ma poate safatuii cineva cum sa procedez si caror organe sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: costel_dorofte2012 , utilizator 20:32, 29 Decembrie 2012
HG1391
ART. 43 -
Titularul permisului de conducere trebuie sa declare pierderea, furtul sau distrugerea acestui document autoritatii emitente, in cel mult 48 de ore de la constatare, si sa solicite eliberarea unui nou permis de conducere.

solicitati eliberarea unui nou permis de conducere, urmand ca pana la finalizarea cercetarilor sa primiti dovada de circulatie in locul permisului de conducere.
Mam adresat serviciului eliberari permise iar cei de acolo mi-au spus ca nu pot da curs emiterii unui nou permis atat timp cat el figureaza ca fiind retinut din calculator
permisul a fost retinut "din calculator" deoarece nu ati declarat pierderea lui si nici nu v-ati prezentat la politie sa il predati dupa producerea accidentului (in cazul in care l-ati fi avut asupra dvs.)
daca sunteti suprins conducand veti primi un alt dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat.
solutia trebuia sa vi-o dea cei de la permise avand in vedere situatia.
atat timp cat permisul nu este declarat pierdut veti apare "in calculator"ca este suspendat ca urmare a accidentului.
daca dupa finalizarea cercetarilor procurorul de caz va da o solutie de NUP veti primi o amenda si suspendare ptr 90 de zile.
parerea mea este sa depuneti un memoriu la comandantul politiei in care sa descrieti situatia si sa solicitati o solutie depunand totodata o declaratie de pierdere a permisului(ptr care veti primi probabil o alta amenda ptr nedeclararea pierderii permisului in termenul legal).
perimisul este declarat pierdut in data de 27 iulie prin declaratie pe propria la notariat iar accidentu a avut loc pe 28 iulie
permisul trebuia declarat pierdut la politie si nu la notariat, ma surprinde ca notarul a luat in considerare o astfel de declaratie.

fiind conducator auto trebuia sa aveti cunostinta de prevederile HG 1391, regulam.de aplicare a oug 195
HG1391 - ART. 43 -
Titularul permisului de conducere trebuie sa declare pierderea, furtul sau distrugerea acestui document autoritatii emitente, in cel mult 48 de ore de la constatare, si sa solicite eliberarea unui nou permis de conducere.

odata cu declararea pierderii se solicita si eliberarea unui nou permis.

asa cum v-am spus anterior, depuneti un memoriu la comandant si solicitati o solutie ptr rezolvarea cazului dvs. avand in vedere cele prezentate.
depuneti si o copie a declaratiei pe proprie raspundere de la notar cu toate ca este posibil sa nu fie luata in considerare intrucat hg1391 specifica clar unde se declara pierderea permisului.
este posibil sa nu primiti o dovada de circulatie atat timp cat permisul nu a fost predat sau nu a fost declarat pierdut la politie. dovada de circulatie se da in schimbul permisului, nu se poate da o dovada de circulatie in schimb la "nimic".


Alte discuții în legătură

Accident rutier - dosar penal, permis pierdut, imposibilitate acordare dovada andronicdaniel andronicdaniel In urma unui accident rutier soldat cu un dosar penal trebuie sa predau permisul de conducere. Am fost informat ca atunci cand voi preda permisul voi primi o ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto strain retinut in romania ramonapreotesoiu ramonapreotesoiu Prietenul meu, cetatean roman, si-a preschimbat permisul de Romania in septembrie 2010 cu permis de Anglia (deoarece a fost acolo o scurta perioada). Repet, ... (vezi toată discuția)
Carnet spaniol suspendat in romania genupatogenu genupatogenu am lucrat in Spania si a trebuit sa-mi preschimb permisul romanesc in permis spaniol, dupa vreo trei ani am revenit in Romania si am circulat cu permisul ... (vezi toată discuția)