avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - dosar penal, permis pierdut, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - dosar penal, permis pierdut, imposibilitate acordare dovada

In urma unui accident rutier soldat cu un dosar penal trebuie sa predau permisul de conducere. Am fost informat ca atunci cand voi preda permisul voi primi o dovada cu ajutorul careia voi putea sa obtin de la procurorul de caz drept de conducere de 30 de zile pana la solutionarea dosarului.
Intreabarea mea este daca am pierdut permisul de conducere in imprejurari necunoscute si nu am ce sa predau la politie prin urmare nu au ce dovada sa imi ofere cum as putea sa obtin drept de conducere pana la solutionarea dosarului ? Mentionez ca am facut o declaratie notariala pe propria raspundere ca am pierdut permisul de conducere pe care o voi atasa la dosar.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:09, 14 Martie 2013
ma poate ajuta cineva cu un sfat?
declararea pierderii permisului de conducere se face la SPCRPCIV (Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) si nu la notariat.

in cazul de fata sfatul ar fi sa mergeti la serviciul permise si sa declarati permisul pierdut anexand si declaratia notariala, si solicitati eliberarea unui duplicat al permisului.

cel mai probabil permisul nu va fi eliberat ci pastrat la politie pana la solutionarea dosarului penal.

dupa acest pas solicitati o dovada cu drept de circulatie pe care o veti prezenta procurorului ptr reinnoire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie costel_dorofte2012 costel_dorofte2012 In luna iulie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier din vina mea pt ca nu am acordat prioritate, in urma accidentului a rezultat ... (vezi toată discuția)
Permis pierdut si suspendat chitusebi chitusebi Acum o luna de zile, am pietdut permisul de conducere in iasi. Pe data de 15 am venit la botosani pt a merge la serviciul permise sa depun actele sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Acte masina furate liana vesa liana vesa buna seara ,va rog sa ma ajutati ,mi sau furat actele din masina:talonul,permisul,cartea tehnica a masini,rovigneta ce trbuie sa fac ,nu pot conduce fara acte ... (vezi toată discuția)