avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis pierdut si suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis pierdut si suspendat

Acum o luna de zile, am pietdut permisul de conducere in iasi. Pe data de 15 am venit la botosani pt a merge la serviciul permise sa depun actele sa imi dea altul,dar pe drum am depasit pe continua si mi l-a suspendat 30 de zile. Cum nu aveam permis, nu mi-a dat dovada de 15 zile. Deci teoretic permisul meu este suspendat cu data de 1 februarie. Programare la serviciul permise abia pe data de 11.02 am si am inteles ca vine in 2 saptamani. Ce vreau sa va intreb este ca, dupa ce imi da alt permis trebuie sa il predau la politie? Adica sa zicem de pe 27.02 mi-l mai tine inca o luna? Sau suspendarea expira pe 1.03 chiar daca il am pierdut?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 16:03, 4 Februarie 2019
Nu ti se mareste suspendarea, daca il ai pierdut, suspendarea dreptului de a conduce incepe din ziua urmatoare de cand expira dovada si se termina dupa 30 zile.
Dar eu il aveam pierdut, asa ca nu am avut ce sa predau, drept urmare nu mi-a dat dovada.

mariustz a scris:

Nu ti se mareste suspendarea, daca il ai pierdut, suspendarea dreptului de a conduce incepe din ziua urmatoare de cand expira dovada si se termina dupa 30 zile.

Suspendarea tot o luna o sa fie. Se suspenda dreptul de a conduce nu plasticul.
Ideea e ca o sa trebuiască sa dai o declarație la notar cum ca l.ai pierdut dacă nu ma înșel. Cel mai bine treci pe la serviciul rutier și întreaba exact. Cert e ca nu se prelungește nici o suspendare. Ai un proces verbal de la agent?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere suspendat dupa proces valentinBr valentinBr buna ziua, am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - dosar penal, permis pierdut, imposibilitate acordare dovada andronicdaniel andronicdaniel In urma unui accident rutier soldat cu un dosar penal trebuie sa predau permisul de conducere. Am fost informat ca atunci cand voi preda permisul voi primi o ... (vezi toată discuția)
Predare permis conducere - cetatean roman rezident in strainatate daniel_dur daniel_dur Buna ziua, Sunt si eu intr-o situatie pe care se pare ca nu a mai avut-o nimeni pe aici, asa ca va cer in mod explicit ajutorul. In urma cu ceva vreme ... (vezi toată discuția)