avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenintare pentru un loc de parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenintare pentru un loc de parcare

Daca o persoana a parcat pe un loc de parcare nemarcat ca si cum ar fi apartinand cuiva, si dupa o perioada de timp aceasta persoana este amenintata cu fraze de genul "daca nu va mutati masina in 7 min o sa v-o gasiti in alt oras" ce se poate face?
Se poate face plangere? Si daca da pe ce motiv?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 21:57, 29 Decembrie 2012
înțeleg durerea/efectul avut asupra unei persoane când i se vorbește cu duritate și când expresia ”sună”/ușor confundabilă cu amenințarea ca infracțiune (în sine, fapta reprezintă o amenințare) dar acea ”amenințare” în forma arătată și-n opinia mea NU se pedepsește de Legea penală, nu poate fi încadrată ca o amenințare potrivit Legii penale.Art.193 C.Penal definește amenințarea în felul următor :
Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.
Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penela.
1) ”posibilitatea”/opțiunea nedorită de a-și găsi autoturismul în altă localitate: poate fi interpretat de la caz la caz, dar nu constituie o infracțiune;
2) ca o faptă păgubitoare : DA.
Si in acest caz ce se recomanda? Pentru ca frazele spuse sunt minciuni, acel loc nu ii apartine si mai mult ca sigur nu cred ca se platea pentru tractarea masinii in alt oras. Dar as fi vrut sa ii fac o plangere, sau macar sa ii raspund in termeni legali unde se va ajunge in caz ca va mai aplica inca odata aceasta atitudine.
faceti o reclamatie in scris la politie . cine va opreste ??
Srb a scris:

Si in acest caz ce se recomanda? Pentru ca frazele spuse sunt minciuni, acel loc nu ii apartine si mai mult ca sigur nu cred ca se platea pentru tractarea masinii in alt oras.

1) Eu NU vă pot îndemna dar nici pune stavilă în opțiunea dvs. de a depune o reclamație (rog rețineți : reclamație și NU Plângere penală pt amenințare) dar MAI ÎNTÂI DE TOATE : aveți probe ? Dacă nu aveți probe și doriți un ”semnal de alarmă preventiv/avertisment dat acelei persoane, tot de invenția/scula/unealta aceasta juridică numită probă, vă veți lovi.Altfel, vă ”creați” un dușman, un dușman poate fi înrăit sau îmblânzit, pe bază unei probe poate fi, să zicem, ”anihilat”, scopul lui.

” Dar as fi vrut sa ii fac o plangere, sau macar sa ii raspund in termeni legali unde se va ajunge in caz ca va mai aplica inca odata aceasta atitudine.”

2) Dacă aceasta e voia dvs. puteți opta pt. traducerea ei în fapte, eventual, Poliția ar putea să-i atragă atenția asupra comportamentului.Eu, personal : nu aș pune-o în practică fără

”sau macar sa ii raspund in termeni legali unde se va ajunge in caz ca va mai aplica inca odata aceasta atitudine.”

3) Cum ați dori dvs., prin ce mijloace, procedură etc etc ? Poate v-am putea ajuta cumva.Îl cunoașteți și doriți să-i transmiteți în scris pe adresa sa ?

Vă așteptăm cu ceva propuneri, de veți dori să le analizăm.
PROBE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare dpasztor dpasztor Am fost amenintat cu bataia de catre un cetatean datorita unor probleme iscate intre noi, de fata mai era o persoana care asistat la toata \"povestea\". Ce pot ... (vezi toată discuția)
Amenintata Daianahahaha Daianahahaha Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)
Fisa postului - interdictii nementionate Ioanam2010 Ioanam2010 Stimate doamne si stimati domni avocati, Sunt in urmatoarea situatie: m-am angajat in data de 2 august intr-o agentie de turism, contract pe perioada ... (vezi toată discuția)