avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului - interdictii nementionate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului - interdictii nementionate

Stimate doamne si stimati domni avocati,

Sunt in urmatoarea situatie: m-am angajat in data de 2 august intr-o agentie de turism, contract pe perioada nedeterminata cu menionarea a 90 de zile de proba. In data de 16 septembrie am achizitionat in interes personal o excursie pentru anul viitor de la o alta agentie de turism, semnand si stampiland un contract de colaborare cu agentia respectiva, in numele agentiei la care lucrez. Plata am efectuat-o in nume propriu prin depunere in numerar la sucursala unei banci.
In acest moment, deoarece intentionez sa parasesc locul actual de munca, seful se simte "dator" sa se razbune amenintandu-ma ca este caz penal semnarea acelui contract.
In fisa postului nu este mentionat nimic despre semnarea de contracte cu agentiile partenere.
Ce poate invoca in aceasta situatie seful meu?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 26 Septembrie 2013
Ioanam2010 a scris:

Stimate doamne si stimati domni avocati,
... semnand si stampiland un contract de colaborare cu agentia respectiva, in numele agentiei la care lucrez. ...

Cand ati semnat acest contract ati avut imputernicire din partea angajatorului?
Nu conteaza ca plata ati facut-o in nume personal , angajatorul dvs se leaga de acest aspect in opinia mea.

Nu exista o imputernicire efectiv, asa cum nu exista nicio interdictie de a semna contracte. Dar in aceleasi conditii, semnam contracte cu turistul direct, facturi si chitante.
Interpretarea data de dvs ca nu exista vreo interdictie nu prea sta in picioare , intrucat dvs aveti doar calitatea de a semna contracte cu turistii si nu cu alte persoane juridice.
In acest caz, va trebuia o imputernicire expresa din partea angajatorului dvs.
Am inteles ideea. Ce se poate intampla in situatia de fata? Ce as putea face in situatia data? Va multumesc mult pentru timpul acordat!
Dvs nu aveti ce sa faceti , important este ce vrea sa faca angajatorul dvs de va ameninta cu plangerea penala.

Daca persista in asa ceva, atunci ii puteti spune si dvs ca amenintarea este o fapta sa atraga si raspunderea penala a lui , conform art.193 C.pen.

Art. 193 Cod penal defineste infractiunea de amenintare ca fiind:
"Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.
Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penela."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal copilului meu nu vrea sa imi refac viata cu alt barbat maddutzyka maddutzyka Buna seara. Am 20 de ani si am un baiat de 2 ani si jumatate. Cu tatal copilului nu mai sunt impreuna din diferite motive personale din partea amandurora. ... (vezi toată discuția)
Angajatul unei firme are dreptul sa incheie contracte cu furnizorii de utilitati in numele firmei? octavianlaz octavianlaz la redeschiderea unui punct de lucru pe care patronul i-l inchisese temporar acesta a cerut redeschiderea abonamentului telefonic care si el fusese intrerupt ... (vezi toată discuția)
dosar penal in curs mihai.petrescu27 mihai.petrescu27 Buna ziua, Am urmatoarea problema de rezolvat, pentru care as cere un sfat: am adus injurii fostului patron (dupa incheierea contractului de munca, ... (vezi toată discuția)