la redeschiderea unui punct de lucru pe care patronul i-l inchisese temporar acesta a cerut redeschiderea abonamentului telefonic care si el fusese intrerupt . s-a prezentat la sediul punctului de lucru un angajat al romtelecom care a efectuat procedurile care se impun in aceasta situatie . la finalizarea acestor operatii reprezentantul romtelecom a cerut vanzatoarei care era prezenta aplicarea unei stampile si a unei semnaturi care , spunea el , aveau rolul de a atesta prezenta lui la lucrarea respectiva, prezentandu-i vanzatoarei un act in acest sens. vanzatoarea , de buna credinta , a aplicat stampila si a semnat acel act , care ulterior s-a dovedit a fi un contract pentru utilizarea a inca unui post telefonic fata de cel solicitat . sant de acord ca vanzatoarea a gresit semnand si stampiland acel contract fara sa-l citeasca . intrebarea mea este : are dreptul un angajat al unei firme sa incheie in numele firmei un contract de utilitati fara a fi imputernicit in nici un fel de catre angajator ? exista vre-o lege care stipuleaza clar cine are dreptul de incheiere de contracte in cadrul unei firme ? in conditiile aratate mai sus contractul este valabil sau este nul si neavenit si daca da care ar fi procedura de a dovedi acest lucru?
angajatul unei firme poate incheia acte juridice in numele si pe seama acesteia , avand rol de prepus , in limitele contractului de munca incheiat , si a eventualelor imputerniciri primite din partea administratorilor societatii.
daca are procura speciala cu drept de semnatura data in fata notarului poate in rest nu este fals si uz de fals.
mai grav cel ce semneaza contracte se obliga daca firma nu plateste datoriile, orice administrator pune un salariat sa semneze contractul care devine nul fara PROCURA.Nu accepta nimeni in practica asa ceva.