avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract inregistrat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract inregistrat

Buna dimineata. Am urmatoarea problema:
Firma din Iasi apartine unei multinationale, la sorginte americana.
Am descoperit un contract de colaborare intre cele doua firme, prin care firma din Romania functioneaza ca o firma de intermediere forta de munca pentru firma din State, activitate ascunsa sub forma unor acte aditionale de pregatire profesionala pentru angajati. Intrebarea mea este: in cazul in care ii voi actiona in judecata pentru fals in acte, acel contract de colaborare intre cele doua firme este inregistrat undeva in Romania, la fisc, sau in alta parte? Pot cere in instanta prezentarea acestui contract, avand o copie a acestuia, adica contractul semnat de firma din State?
Personal, pot afla, in termeni legali, daca acest contract este inregistrat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vladutvladut , utilizator 10:34, 10 Aprilie 2008
Nu stiu daca e un fals in acte sau un lucru prea putin explicat ori prost inteles de catre salariati.
De ce vrei sa-i dai in judecata?
Cred ca e nevoie de mai multe amanunte, sa intelegem exact despre ce e vorba si sa-ti putem da un sfat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2008
Lorena Chirila, Avocat
vladutvladut a scris:
Am descoperit un contract de colaborare intre cele doua firme, prin care firma din Romania functioneaza ca o firma de intermediere forta de munca pentru firma din State, activitate ascunsa sub forma unor acte aditionale de pregatire profesionala pentru angajati.

La prima vedere sincer nu mi se pare nimic ilegal. Nu este infractiune de fals sa inchei un anumit act juridic din mai multe intre care poti opta.
vladutvladut a scris:

Buna dimineata. Am urmatoarea problema:
Firma din Iasi apartine unei multinationale, la sorginte americana.
Am descoperit un contract de colaborare intre cele doua firme, prin care firma din Romania functioneaza ca o firma de intermediere forta de munca pentru firma din State, activitate ascunsa sub forma unor acte aditionale de pregatire profesionala pentru angajati. Intrebarea mea este: in cazul in care ii voi actiona in judecata pentru fals in acte, acel contract de colaborare intre cele doua firme este inregistrat undeva in Romania, la fisc, sau in alta parte? Pot cere in instanta prezentarea acestui contract, avand o copie a acestuia, adica contractul semnat de firma din State?
Personal, pot afla, in termeni legali, daca acest contract este inregistrat?
Va multumesc
Da numai sa nu aveti dumneavoastra priobleme , pentru ca scrieti ca ti descoperit, inseamna ca dumneavoastra nu trebuia sa cunoasteti contractul respectiv si patronul ar putea sanctiona descoperirea ...
Nu sesizam nici un fel de ilegalitate in incheierea unui contract intre doua societati si nu credem ca acest fapt ar reprezenta o baza de plecare intr-un proces.El este un contract civil,intre doua firme si poate fi eventual atacat de una din parti, pentru incalcarea anumitor clauze contractuale.
Buna dimineata

Problema este data de faptul ca intre firma si mine, ca angajat al acestei firme, s-a incheiat un act aditional la contractul individual de munca, act care stipuleaza ca eu, ca angajat, trebuie sa particip la un curs de pregatire profesionala, cu obligatia ca, dupa terminarea acestui curs, sa lucrez 4 ani la aceasta firma.
Contractul de care va vorbesc stipuleaza faptul ca firma americana a semnat un contract cu firma din Iasi prin care partea romana trebuie sa furnizeze personal calificat firmei americane, prezentandu-se toate detaliile, detalii care contravin actului aditional semnat de mine, rezultand ca eu nu beneficiez de nicio pregatire profesionala, mai mult, muncind efectiv, semnand documente de serviciu, etc. Intrebarea mea este daca in instanta pot cere ca acest contract/conventie intre cele doua firme sa fie aratata ca proba, si daca firma are obligatia sa il arate. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional vladutvladut vladutvladut Buna dimineata Pe scurt: firma de proiectare edificii industriale din Iasi cu care am incheiat un contract de munca pe durata nedeterminata pentru un post ... (vezi toată discuția)
Reinnoire act aditional vladutvladut vladutvladut Buna dimineata/seara Actualmente sunt in Statele Unite, trimis de firma din Romania, care are sediul central in Denver. Am cateva probleme de semnalat: la ... (vezi toată discuția)
Angajatul unei firme are dreptul sa incheie contracte cu furnizorii de utilitati in numele firmei? octavianlaz octavianlaz la redeschiderea unui punct de lucru pe care patronul i-l inchisese temporar acesta a cerut redeschiderea abonamentului telefonic care si el fusese intrerupt ... (vezi toată discuția)