avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional

Buna dimineata

Pe scurt: firma de proiectare edificii industriale din Iasi cu care am incheiat un contract de munca pe durata nedeterminata pentru un post care nu este creeat in cadrul firmei (departamentul constructii metalice), mi-a suspendat contractul dupa 3 zile si apoi am fost trimis in SUA pentru un stagiu de formare profesionala (nefiind proaspat absolvent, in trecut lucrand in domeniul mai sus amintit, avand deja calificare profesionala in acest domeniu). Contractul a fost supendat pe baza unui act aditional care prevede obligativitatea efectuarii in SUA a unui stagiu de pregatire profesionala, in durata totala de 1 an, cu posibilitatea de prelungire. Obligatiile mele se refera la obligativitatea desfasurarii activitatii pentru firma din Iasi, 3 ani de la data absolvirii cursului, in caz contrar trebuind sa restitui 60000 de dolari, proportional cu perioada nelucrata. La sfarsitul acestei luni, actul aditional expira, si firma romaneasca vrea sa prelungeasca pentru inca un an acest act aditional, lucru care nu imi convine, deoarece nu beneficiez de nici o forma de crestere a indemnizatiei, evident, indemnizatia ramanand cea de la nivelul anului trecut, cu efecte nefavorabile asupra nivelului meu de trai pentru inca un an.
Intrebarile mele sunt:
- cum pot refuza sa mi se prelungeasca acest act aditional cu inca un an, dorind, evident, sa lucrez in Iasi, desi firma spune ca postul meu nu este infiintat, sau contractul sa fie desfiintat intre cele doua parti?
- exista prevederi legale in codul muncii, care sa ma oblige sa semnez inca un stagiu de pregatire profesionala, si tot asa la nesfarsit?
- din moment ce postul nu este infiintat in tara, cum pot sa ma pregateasca la infinit, fara existenta unor planuri reale?
- problema cea mai grava este data de faptul ca firma din tara lucreaza ca o firma de intermediere forta de munca, intrucat am descoperit ca firma din SUA plateste efectiv pentru mine 35 de dolari pe ora de proiectare firmei din Romania, asigurand si toate cheltuielile legate de deplasarea mea aici (cazare, transport, asigurarea diurnei zilnice de 53 de dolari)
- intrucat detin copii dupa acte care atesta acest lucru, precum si o serie de documente semnate de mine la actualul loc de munca, suficiente sa ateste ca pe toata durata anului am desfasurat munca efectiva, este posibil sa actionez firma in judecata, folosindu-ma de aceste documente, sau cerand in instanta aratarea acestora de catre firma, pe baza numerelor de contract?
- pot lua legatura cu fiscul roman, in asa fel incat sa aflu daca firma declara aceste sume, sau se face o foarte frumoasa spalare de bani?

Multumesc frumos
Ati semnat acel act aditional, odata cu incheierea contractului de munca?
In contractul individul de munca se prevad posibilitatile de negociere a veniturilor. NU cunoastem ce prevede acest contract si nici ce prevede actul aditional.
NU sunteti obligat sa incheiati alt act aditional.
Puteti sesiza Administratia Financiara.
Daca ne comunicati anumite detalii ale contractului,s-ar putea sa va putem fi de folos.
Buna ziua,

Intr-adevar, contractul individual de munca a fost semnat la jumatatea lunii aprilie anul trecut, iar aditionalul ulterior, la 6 zile fata de contractul individual de munca, contractul individual de munca fiind suspendat pe durata unui an. Dupa semnarea aditionalului, am plecat in SUA. In acele conditii, postul in cauza nu era infiintat la firma din tara, acest lucru fiind valabil si la aceasta data. La intrebarile mele, mi s-a raspuns ca postul va fi infiintat in viitor, fara o data precizata, si ca am obligatia sa mai fac inca un an de training in Statele Unite, pe motiv ca in actul aditional este precizat faptul ca perioada de formare profesionala POATE FI PRELUNGITA cu inca un an. Dorinta mea este sa nu mai semnez inca un act aditional, urmand ca firma sa gaseasca o forma prin care sa lucrez in Iasi, sau sa se gaseasca o cale amiabila de inchidere a acestui contract de munca.

Va multumesc
Da,sunt cazuri in care din pacate,semnam acte aditionale ale contractelor,fara sa stim exact ce semnam.Dumneavoastra ati citit cu atentie acel act aditional?
Se poate gasi o cale amiabila,(de mediere) pentru rezolvarea problemei.
Pentru o discutie detaliata puteti sa ne contactati pe adresa de e-mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional formare profesionala vladutvladut vladutvladut Am semnat un act aditional de formare profesionala, formare profesionala care dureaza 1 an in Franta, urmand sa se finalizeze in februarie 2008. In actul ... (vezi toată discuția)
Reinnoire act aditional vladutvladut vladutvladut Buna dimineata/seara Actualmente sunt in Statele Unite, trimis de firma din Romania, care are sediul central in Denver. Am cateva probleme de semnalat: la ... (vezi toată discuția)
Demisie cim clauza formare profesionala alex012015 alex012015 Buna ziua, Am semnat inainte de inceperea efectiva a muncii un contract de munca in care este stipulat ca in cazul in care voi demisiona va trebui sa ... (vezi toată discuția)