avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal in curs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal in curs

Buna ziua,

Am urmatoarea problema de rezolvat, pentru care as cere un sfat:

am adus injurii fostului patron (dupa incheierea contractului de munca, l-am jignit pe e-mail, am fost chemat la sediul firmei pentru a mi-i se inmana cartea de munca, in scara blocului mi-a dat cartea de munca, am iesit din scara blocului, dupa care patronul m-a injurat de mama, dupa care l-am mai injurat pe email cerandu-i un comision din vanzari, l-am amenintat cu bataia, am folosit o exprimare de genul "ai copil acasa...esti inconstient'' din care se intelege ca as vrea sa ii rapesc copilul pentru a-mi recupera banii - toate injuriile erau aduse la persoana lui si ameninatrea cu bataia eu coreland-o cu faptul ca ar putea fi spitalizat si deci nu va putea avea grija de copil, in nici un caz sa ii rapesc copilul), in fine ....am fost chemat la politie pentru declaratie, am declarat ca imi pare rau pentru cele intamplate , ca nu am avut si nu am intentia de a pune in practica cele spuse la nervi...astazi am fost chemat din nou la politie la sectia cercetari penale unde am spus aceleasi lucruri afirmate in prima declaratie, nu am mai dat alta declaratie, am pastrat-o pe prima, spunand din nou ca nu am avut intentia sa pun in practica cele scrise.....

Persoana care m-a anchetat a spus ca procurorul care se ocupa de caz nu i-a placut ''chestia cu copilul'' ...acum astept un raspuns (daca va fi amenda administrativa sau penala) ...eventual as mai putea fi chemat in audienta si poate se deschide un proces...

Intrebarea mea ar fi daca pot face ceva pentru a nu plati amenda sau a nu figura cu un cazier murdar...alta intrebare : ma pot lega de un act cu semnatura falsa? ....decizia de incetare a contractului de munca este semnata de altcineva (eu la randul meu fiind pus, in perioada cat am lucrat, sa semnez in locul lui fara imputernicire) , se poate observa usor la o prima analiza a semnaturilor...pot face in paralel o plangere in acest sens? pentru a-l convinge sa renunte la dosarul penal in conditiile in care eu regret cele intamplate?

multumesc

Cel mai recent răspuns: mihai.petrescu27 , utilizator 23:04, 26 Iulie 2011
Cu parere de rau ,nu ma pot substitui procurorului de caz.Este la latitudinea sa daca va aplica amenda administrativa,sau va sesiza instanta de judecata,in functie de probele existente la dosar,de circumstante,antecedente,etc..In alta ordine de idei,nu stiu de ce va asteptati doar la amenda-administrativa sau penala.Amenintarea se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an,sau cu amenda.
Eu va sfatuiesc sa incercati sa va impacati cu fostul dvs.patron,pentru ca in acest caz intervine inlaturarea raspunderii penale.

ART. 193
Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penala.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
andymaurul, utilizator

La politie mi-i s-a recomandat sa nu il contactez deocamdata....i-am intrebat daca e bine sa ii trimit un e-mail sau sa ii dau un telefon....deci am intentia de a ne impaca
ma pot lega de un act cu semnatura falsa? ....decizia de incetare a contractului de munca este semnata de altcineva (eu la randul meu fiind pus, in perioada cat am lucrat, sa semnez in locul lui fara imputernicire)

Poate nu inteleg eu bine, dar dumneavoastra ati semnat in locul sefului fara imputernicire sau cum? In cazul asta ce vreti sa faceti, sa va autoincriminati?
Daca totusi am inteles gresit, si seful dumneavoastra a falsificat vreo semnatura in aceasta situatie aveti grija ca din moment ce sesizati organele nu mai puteti sa retrageti plangerea cu privire la infractinile de fals.
In consecinta, seful ramane cu plangere din aceasta cauza si ma indoiesc de faptul ca are o inima atat de buna incat sa isi retraga plangerea pt amenintare, iar el sa fie cercetat pt vreo infractiune de fals. Asa ca daca faceti vreo astfel de plangere, va inrautatiti singur situatia.
Incercati, ca il sunati pe sef si insistati cu impacarea. In sens contrar puteti primi si o amenda administrativa, care nu se trece in cazier, dar amenda penala se inregistreaza. Totul depinde de procuror.

nu am semnat in locul lui....am primit de la el decizia de incetare a contractului de munca, iar pe stampila era trecuta alta semnatura, nu a lui....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este penal? tginuta tginuta Ce se intampla daca eu ca administrator al unei firme am falsificat o cerere de concediu fara plata pentru un angajat pentru o luna de zile? Mi se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Infractiune art.195 cod penal maxx2012 maxx2012 De mai bine de 6 luni de zile un presedintele asociatiei de proprietari de la mine din bloc imi tot poarta sambetele si nu stiu de ce. De cate ori o vede pe ... (vezi toată discuția)
Fals intelectual uta72 uta72 Sunt secretar intr-o unitate scolara, in urma unei adrese primite de la Judecatorie , prin care ne solicitau veniturile nete pe ultimile 6 luni ale unui domn ... (vezi toată discuția)