Zilele trecute am primit un telefon de la un domn un telefon in urma caruia domnul ma acuza ca l am calomniat facandu-l procesoman in fata unor prietenii de-ai mei.Nu am vb niciodata cu nimeni despre acest domn,iar el ma ameninta ca ma da in judecata si are si 4 martori. Eu nu stiu nici despre ce prieteni este vorba si nici pe domnu nu il cunosc nici macar fizic stiu ca a fost parte intr un proces de-al meu ca intervenient in nume propriu..... Sfatuiti-ma ce sa fac? Cum sa demonstrez ca nu sunt vinovat daca s ar ajunge la un proces.....
Este necesar ca mai întâi cel care vă acuză să demonstreze lucrul de care vă acuză.Dacă reuşeşte, dvs. va trebui să vă apăraţi, demonstrând contrariul . Dacă nu reuşiţi să demontaţi acuzaţiile , aţi putea , în funcţie de cum apreciază instanţa , să plătiţi ceva daune morale. Mia bine vă înţelegeţi înainte de a junge într-un proces, dacă ştiţi că aţi ,,scăpat ,,astfel de vorbe, vă cereţi scuze şi vă exprimaţi regretul,asigurându-l pe acel domn că nu se va repeta.
Nu am cum sa imi cer scuze daca eu nu am discutat absolut nimic despre asa ceva,ba mai mult domnul respectiv o suna pe mama la munca ii spune ca daca nu vb cu el la telefon se deplaseaza pana la locul de munca al mamei mele,eu sunt majora si ar putea sa discute cu mn... Cum as putea cere scuze cuiva daca nu i am gresit si sa platesc danune?!Pai asa oricine poate intenta un proces de calomie cu 2-3 martori mincinosi si danule se impart intre ei........
Dacă aduce martori mincinoşi, aceştia pot răspunde pentru mărturie mincinoasă.
Vă înţeleg supărarea şi da, aveţi dreptate, multe procese sunt câştigate pe bază de mărturii mincinoase. Oricum, domnul va trebui să probeze şi în ce a constat prejudiciul, dacă nu-l dovedeşte , ceea ce este posibil, nu va câştiga nimic.
Buna ziua .
Atribuirea calitatii de procesoman,este interpretativa .O persoana,chiar poate avea ghinionul sa aiba parte de abuzuri si prejudicii ,des.Aceasta inseamna sa nu-si exercite dreptiurile civile,de fiecare data,daca stie ca are dreptate,si sa suporte ,,in mod masochist\" scuzati expresia neacademica, ca sa nu-l catalogheze lumea ca procesoman ?Daca el singur,pierde proces dupa proces,si va suporta cheltuielile de judecata,la un moment dat se va opri, daca stie ca nu este bazat pe probe indestulatoare dovedirii culpei,paratului in cauzarea prejudiciului .pentru castigarea procesului .
In acelasi timp,dreptul la a intenta o actiune nu poate fi oprit,deci desele cereri de chemare in justitie,facute de catre o persoana, in mod obiectiv, pentru repararea unor fapte si prejudicii, nu pot fi oprite .Cel putin momentan,ca parca am citit ceva de genul acesta,in noul cod civil,care va intra in vigoare in 2013,cu privire la limitarea ,sau filtrarea mai stricta, a cererilor in justitie .
In schimb,daca ceea ce afirma el,impotriva dvs.,nu este adevarat,si nu poate fi dovedit cu probe administrate legal,poate pierde procesul, si-l pierde in mod sigur,cu toate implicatiile pecuniare legale, iar dvs.prin cererea de intampinare sau cererea reconventionala, pe care va trebui sa le faceti,la proces,ii puteti percepe si daune materiale si morale,daca nu are dreptate, ci doar va ,,hartuieste " .
Cu stima,
Marius Bote .
Dacă aduce martori mincinoşi, aceştia pot răspunde pentru mărturie mincinoasă.
Vă înţeleg supărarea şi da, aveţi dreptate, multe procese sunt câştigate pe bază de mărturii mincinoase. Oricum, domnul va trebui să probeze şi în ce a constat prejudiciul, dacă nu-l dovedeşte , ceea ce este posibil, nu va câştiga nimic.
Recuperare cheltuieli
nelush
Bună ziua , sunt într-un proces de divorţ din Decembrie 2005, acum sunt în staduiul de a introduce o cerere de recurs. Dosarul de partaj introdus de soţie ... (vezi toată discuția)