Bună ziua , sunt într-un proces de divorţ din Decembrie 2005, acum sunt în staduiul de a introduce o cerere de recurs. Dosarul de partaj introdus de soţie a fost suspendat până la finalizarea dosarului de divorţ. La data când soţia „ a părăsit „ domiciliul, erau începute anumite lucrări de reparaţii şi amenajări al apartamentului, iar de la sfârşitul anului trecut şi în prezent continui să execut personal modificările şi amenajările respective. Tot la data plecării soţiei, au fost anumite sume importante reprezentînd datorii la întreţinere şi impozite către stat, pe care le-am achitat tot eu singur în cursul anului trecut. La întreţinere sunt cheltuieli calculate pe numărul de persoane şi cheltuieli calculate pe suprafaţă locuibilă. La direcţia Fiscală sunt trecut doar eu cu toate că pe contractul de cumpărare ( construire ) suntem trecuţi amândoi. Apartamentul nu este întăbulat. Ce şanse am să pot recupera sumele reprezentînd cota soţiei mele din toate aceste cheltuieli făcute doar de mine de la data plecării acesteia ? Aceasta a refuzat de nenumărate ori să participe pentru continuarea reparaţiilor şi modificărilor, însă în cererea de partaj ea a solicitat o cotă de 65 % din proprietate, bazându-se pe faptul că după data căsătoriei a încheiat un contract de donaţie cu mama ei pentru suma de 50.000 lei vechi. Menţionez că am cumpărat apartamentul împreună, eu făcând un contract cu CEC pe o perioadă de 15 ani, iar soţia un contract pe 5 ani pentru constituirea avansului la achiziţionarea apartamentului, cu toate că salariul ei nu-i permitea să achite intotdeauna creditul, eu avînd un salariu mult mai mare decât aceasta. Ce şanse am ca la partaj să nu i se accepte cota de 65 % ? Mulţumesc din suflet.
sanse sunt daca dovedesti tot ceea ce sustii cu......inscrisuri.....dovada salariu pe perioada casatoriei , dovada ca creditul a fost pe numle tau si din salariul tau s-au retinut ratele, etc.....orice trebuie dovedit....adu toate hartiile pe care le ai si solicita admiterea lor ca probe......sper ca asta ai facut la fond ca la recurs nu se prea admit probe noi.......
Cu procesul de partaj nu suntem decât în faza de fond, adică de la prima şedinţă, avocata soţiei a spus instanţei că nu este finalizat procesul de divorţ, iar instanţa a suspendat cauza de partaj până la finalizarea cauzei de divorţ. În faza de recurs suntem la Divorţ. Cum ar trebui să acţionez pentru a chema în instanţă pentru mărturie mincinoasă pe martorii soţiei, care cu toate că s-au făcut de râs în faţa instanţei prin declaraţiile date sub jurământ, instanţa a respins apelul meu sub motiv că nu am adus argumente noi în favoarea celor afirmate de mine, cu toate că la fiecare argument care avea foarte mare legătură cu acuzaţiile care mi s-au adus, avocat soţiei se opunea iar preşedinta instanţei era de acords. practic nu am putut să mă apăr în nici un fel. menţionez că nu am avut apărător deoarece resursele financiare le-am consumat pe datoriile de care aminteam deoarece erau presante prin penalizările respective. care este proicedura de înregistrare a şedinţelor din apel şi recurs ? Mă pot folosii de aceste înregistrări audio în recurs ? ( dacă există ) Este vreo lege care prevede înregistrarea audio a şedinţelor ? - pentru că în acest fel se poate demonstra cum au evoluat şedinţele şi cum s-au „ impus „ anumite situaţii încălcându-mi-se dreptul la apărare. ªtiu că prevederile legale spun că cel ce face o cerere de chemare în judecată trebuie să dovedească acuzaţiile aduse pârâtului, însă preşedinta instanţei m-a acuzat pe mine că nu am adus dovezi suficiente în apărare, cu toate că atât la fond cât şi în apel am solicitat şi demonstrat că nu au fost demonstrate acuzaţiilşe aduse împotriva mea. Este posibil aşa ceva ? Ce ar trebui să fac în recurs pentru a demonstra că nu au fost dovedite acuzaţiile respective. Am adus la cunoştinţa instanţei atât la fond cât şi la apel că declaraţiile martorilor sunt mincinoase însă nu s-a întâmplat nimic. Mulţumesc anticipat pentru următoarele sfaturi. dumnezeu să fie cu cei buni.
Daca tu sustii ca martorii sotiei sunt mincinosi, ce putea spune instanta? "A, da, ma scuzati, daca spuneti dv. ca mint, nu-i mai luam in seama..."
Nu functioneaza asa. Sotia si-a demonstrat cererile prin martori, care pana la proba contrarie, sunt preZumati a spune adevarul. Este greu de obtinut o condamnare pe marturie mincinoasa.
Sincer, in ceea ce ar trebui sa faceti, in primul rand ar trebui sa va luati un avocat. Nu stiu ce si cate datorii aveti, dar daca veti continua asa si la partaj, nu veti ramane cu mare lucru...
Desi as vrea sa va dau cateva sfaturi, nu pot sa va spun chiar la obiect pentru ca nu cunosc amanunte si acestea sunt foarte importante intr-un proces de divort sau partaj. Ascultati sfatul de dinainte si creati-va probe, adunati toate chitantele prin care sa dovediti ca dv. ati facut platile respective. Cel mai bine ar fi ca aceste documente sa fie doar pe numele dv., nu si al sotiei. Faceti si adrese catre institutiile la care ati contractat creditele, si dv. si sotia, sa va comunice data, suma... astfel incat sa se vada ca aceste sume au fost folosite la cump apart. si care au fost proportiile.
Mulţumesc foarte mult Dl. AVLIL, însă eu cred că totuşi cei care fac o acuzaţie în instanţă trebuie să deţină probele şi argumentele necesare acesteia, altfel se poate merge pe calomnie, mărtueie mnincinoasă, etc, din C.Pr.Civ. Deci după cum am citit şi eu prin legislaţia română, în momentul în care consider că un martor depune o mărturie TOTAL mincinoasă, „ împuternicită „ de către partea care a angajat-o, am dreptul legal să reclam acest fapt, sau această situaţie, iar instanţa trebuie să verifice dacă eu am avut sau nu dreptate în acest sens. Am sau nmu dreptate ? Căci altfel ne trezin în situaţia în care orice maror păoate declara ceea c e doreşte sau cveea „ ce i se impune „ fără ca acesta să poată fi tras la răspundere. şi atunci cum şi în ce condiţii putem demonstra MÃRTURIA MINCINOASÃ, dată sub jurămînt şi asumându-ţi anuimite responsabilităţi. Puteţi să mă conmvingeţi. Deci eu trebuie sau sunt nevoit să pierd o familie sau să fiu declarat VINOVAT pentru că soţia mea a avut anumite interese ş.i s-a folosit de martori mincinoşi. În primă fază, soţia mea a propus ca martorfi pe sora şi pe mama ei, însă sora nu a dorit să vină în faţa instanţei ca martor în favoarea soţiei mele. Ce să însemne acest lucru ?. Faţă de acuzaţiile aduse prin cererea de chemare în judecată, şi vizavi de probele propuse pentru respectivele acuzaţii, nu s-a putut demonstra nimic, decât presupuneri ale Dnei Judecătoare cum că ar fii că aşa ar fi vrut să facă soţia mea dar din nu stiu ce motive nu a făcut, etc.... după câte cunosc, o instanţă- nu poate judeca nici mai mult nici mai puţin decât ceea ce s-a cerutr prin cererea de chemare în judecată. GREªESC cumva ? Vă mulţumesc mult şi am încredere în Dvs.
Îmi cer scuze, însă am neglijat, în procesul de apel, sau mai bine zis în hotărârea dată de instanţa de apel, nu s-a făcut referire nici un cuvânt referitor la ceea ce s-a discutat în cadrul acestui mod de prodâsâces ( APEL) unde au fost interogaţi toptuşi doi martori pe care la fond au fost admişi dar nu au mai fost ascultaţi ( pentru că apărătorul soţiei mele a insistat să fie admişi doar un martor, respectiv doar pe MAMA soţiei ) ceea ce s-a perpetuat, chiar cu încălcarea prevederilor legfale cu păriuvire propunerea, audierea sau schimbarea martorilor. Unde este dreptatea şi ăprobitatea profesională ? Este necesar să mă sui pe un stâlp, sau să-mi b at cuie în cap pentru a-mi putea apăra cauza ? Vă rog din suflet să-mi răspunde-ţi. Oare toţi a vocaţii nu mai sunt inteteresaţi decât de bani, nu şi de a apăra DREPTATE cetăţeanului ?
Custodie
mariusss78
Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)