avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Legislatie conservare-restaurare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Legislatie conservare-restaurare

Buna ziua,

imi desfasor activitatea in domeniul conservarii-restaurarii picturilor murale si as vrea sa stiu ce legi reglementeaza conditiile speciale de lucru in acest domeniu. Mentionez ca in activitatea amintita, sunt doua aspecte care comporta respectarea unor norme:

1. Lucrul la inaltime (pe schela)
2. Lucrul cu substante si/sau solutii chimice.

La punctul 2. mentionez ca utilizez substante sau solutii comercializate printr-o retea (firma) de specialitate din Romania.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MBG , utilizator 14:04, 31 Decembrie 2012
Ca angajator va trebui sa respectati legislatia generala ssm, in special prevederile din Legea nr. 319/ 2006 si HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Cele 2 aspecte mentionate de dvs. (dupa parerea mea ar trebui sa mai aveti si altele in atentie) sunt reglementate in HG nr. 1091/ 2006 si HG nr. 1218/ 2006 cu modificariel si completarile ulterioare.
Evaluarea riscurilor este o activitate obligatorie pentru orice angajator. Plecand de la evaluarea riscurilor existente in activitatea dvs. puteti trage o concluzie unde va regasiti vis a vis de activitatea pe care o desfasurati.
Va sfatuiesc sa contactati o firma/ persoana fizica autorizata sa presteze servicii ssm si sa incheiati un contract de prestari servicii.
Va multumesc pentru precizari. Am analizat legea si hg-urile recomandate si m-am lamurit pe deplin.

Va doresc un an nou cu bucurii!
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2012
MBG, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! As dori sa va intreb daca sunt obligata sa-mi fac fisa de protectia muncii in conditiile in care sunt persoana fizica inregistrata la finante si ... (vezi toată discuția)
Risc arsuri substante chimice Ambra Denisa Ambra Denisa Buna ziua, In vechea norma generala de protectie a muncii, la art. 217 se preciza ca \"La locurile de muncă unde există riscul de arsuri cu substanțe ... (vezi toată discuția)
Evaluare factori de risc dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Care este baza legală după care evaluarea factorilor de risc la o societate să se facă în conformitate cu REVISAL-ul și nu cu locurile de ... (vezi toată discuția)