avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare datorii intretinere la cumpararea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare datorii intretinere la cumpararea apartamentului

Buna ziua!
Va rugam mult, daca puteti sa ne ajutati intr-o problema.
Vrem sa ne cumparam un apartament cu 2 camere in Iasi prin programul Prima Casa. Creditul a fost acceptat, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare in care i-am dat vanzatorului un avans de 3000 euro care prevede ca daca nu are loc semnare contractului de vanzare cumparare din cauza noastra pierdem cei 3000 de euro, iar daca e din cauza lui, sa ni se restituie cei 3000 euro plus 3000 euro daune interese. Astazi urma sa semnam contractul de vanzare-cumparare, doar ca vanzatorului ii lipsea adeverinta de la asociatia de proprietari care sa ateste ca nu are datorii. Pana la urma ne-a spus ca are datorii de 13300 lei penalitati si 1400 lei datorii la incalzire si ca asociatia si Termo Service l-au dat in judecata in 2011 si au castigat, iar el a facut recurs in februarie 2012 (pentru ca ,, i-au incarcat factura"). Procesul a trecut de la judecatorie (unde am inteles ca a pierdut) la Tribunal si recursul urmeaza a se solutiona la data de 1.02.2013. Solutia propusa de el este sa scadem din suma ce trebuie achitata pentru apartament valoarea datoriilor si penalitatilor sale si sa platim noi in caz ca pierde procesul.
1) Daca noi, ca si cumparatori preluam datoriile, preluam si procesul pe care il are?
2) Daca preluam procesul si pierdem, platim noi cheltuielile de judecata?
3) Daca preluam datoriile si procesul si dupa tranzactie achitam toate datoriile inclusiv penalizari, procesul se inchide? Daca da, e posibil sa ni se ceara cheltuieli de judecata?
4) Daca noi nu suntem dispusi sa preluam datoriile, se considera a fi vina noastra ca nu s-a semnat contractul de vanzare-cumparare, sau vina lui ca nu si-a achitat datoriile?
Va multumim frumos!

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
georgiana23, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:42, 29 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Noi abia am aflat astazi ca proprietarul are datorii si proces. Puteti, va rog, sa ne explicati ce variante avem? Cum putem proceda?
Interesati-va personal la asociatia de proprietari despre debitele inregistrate apartament pe care intentionati sa il achizitionati
Solicitati asociatiei de proprietari emiterea de document oficial care sa ateste debitele
C/v debit il scadeti din c/v pret achizitie imobil
In conditiile in care la dosar nu exista adeverinta emisa de asociatia de proprietari va confruntati cu riscurile prev de art 20 din L nr 230/2007
Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea asociatiei de proprietari,care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari,eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari
Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obkligatii sunt nule de drept
In cazul existentei de datorii catre a sociatia de proprietari,instarinarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator
Da, suntem de acord sa scadem din suma pentru apartament, dar el are proces cu recurs cu finalizare la 1.02.2013. Ce se intampla cu procesul daca noi vom deveni proprietarii apartamentului? Va multumesc frumos
Nu poate sa-mi dea nimeni un raspuns? Ce pot face?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare nul Ovexx Ovexx Buna ziua Ma numesc persoana ... Z Eu am cumparat un apartament incheind un contract de vanzare cumparare la NOTAR cu persoana ...Y in anul 2009 la 31 iulie ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii ultimelor 2 luni inainte de vanzarea unei locuinte cand intretinerea nu este afisata. nickalai17 nickalai17 Buna ziua, Am cumparat un apartament in noiembrie anul trecut si am o problema cu asociatia de locatari. Cand am cumparat apartamentul fostului proprietar i ... (vezi toată discuția)
Creantele mostenite CristiChivu CristiChivu Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament nou, iar firma constructoare a acumulat la asociatia de proprietari o datorie de 1000 RON. Eu am cumparat ... (vezi toată discuția)