avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune frate

fratele a decedat in sept .nu are copii,dar are sotie supravietuitoare.apartamentul si masina au fost cumparate de ei impreuna .in aceasta situatie eu ca sora consancvina am vreun drept dupa frate.va multumesc pt un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: BoangherMihaela , utilizator 19:45, 30 Decembrie 2012
Aveti.

In mostenirea fratelui intra jumatate (1/2) din bunurile cumparate impreuna cu sotia (cealalta jumatate este proprietatea sotiei prin cumparare)

Daca nu mai sunt parinti in viata, atunci sotul supravietuitor culege jumatate din mostenire (1/2 din 1/2 =1/4), iar cealalta jumatate se cuvine colateralilor privilegiati (frati si surori)
Mai exact, 3/4 (1/2 prin cumparare +1/4 prin mostenire) din ap. si masina va avea sotia, iar colateralii privilegiati (fratii si surorile defunctului) vor avea impreuna 1/4 din ap. si masina.

Imparteala intre ei (intre fratii si surorile care provin din linii colaterale diferite) e un pic mai complicata, dar nu rezulta din mesajul dvs. daca ar mai fi si alti frati in viata ori descendenti din frati si surori.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
romascanu, moderator
buna ziua .va multumesc pt raspuns....in legatura cu raspunsul la intrebarea mea -nu mai exista alti frati decat eu singura sora consancvina...in aceasta situatie ce cota imi revine?va multumesc mult
Daca nici parintii nu mai sunt in viata , veti imparti masa succesorala pe jumatate cu Sotia supravietuitoare .
multumesc din suflet pt raspuns.la multi ani un an plin de realizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota mostenire Lucky63 Lucky63 Buna seara! As dori sa stiu si eu va rog care este cota pe care o are o mama,respectiv sora mea dupa decesul fiicei ei care nu era casatorita si nu avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia . N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor. Ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in timpul vietii, parintii mei au dat apartamentul ... relu65 relu65 Buna ziua.In timpul vietii, parintii mei au dat apartamentul lor, fratelui meu si sotiei sale prin act notarial de vanzare-cumparare.Fratele meu a decedat si ... (vezi toată discuția)