fratele a decedat in sept .nu are copii,dar are sotie supravietuitoare.apartamentul si masina au fost cumparate de ei impreuna .in aceasta situatie eu ca sora consancvina am vreun drept dupa frate.va multumesc pt un eventual raspuns.
In mostenirea fratelui intra jumatate (1/2) din bunurile cumparate impreuna cu sotia (cealalta jumatate este proprietatea sotiei prin cumparare)
Daca nu mai sunt parinti in viata, atunci sotul supravietuitor culege jumatate din mostenire (1/2 din 1/2 =1/4), iar cealalta jumatate se cuvine colateralilor privilegiati (frati si surori)
Mai exact, 3/4 (1/2 prin cumparare +1/4 prin mostenire) din ap. si masina va avea sotia, iar colateralii privilegiati (fratii si surorile defunctului) vor avea impreuna 1/4 din ap. si masina.
Imparteala intre ei (intre fratii si surorile care provin din linii colaterale diferite) e un pic mai complicata, dar nu rezulta din mesajul dvs. daca ar mai fi si alti frati in viata ori descendenti din frati si surori.
buna ziua .va multumesc pt raspuns....in legatura cu raspunsul la intrebarea mea -nu mai exista alti frati decat eu singura sora consancvina...in aceasta situatie ce cota imi revine?va multumesc mult
Cota mostenire
Lucky63
Buna seara!
As dori sa stiu si eu va rog care este cota pe care o are o mama,respectiv sora mea dupa decesul fiicei ei care nu era casatorita si nu avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Vlad2013
Buna dimineata,
Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia .
N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor.
Ca ... (vezi toată discuția)