In mod normal de la nastere, cel mai tarziu de la sosirea din maternitate a mamei impreuna cu pruncul. Nu este tot un membru al familiei si noul nascut ?
Analizati pentru un nou nascut consumul de apa rece/ apa calda, gunoiul menajer, apa menajera (care se platesc pe persoana) pentru un nou nascut si va veti convinge singura de ce este corecta declararea la asociatie a noului membru al familiei inca de la nastere.
Toate persoanele care locuiesc mai mult de 15 zile intr-un condominiu trebuie trecute la plata, indiferent de varsta acestora.
Sunt asociatii care nu trec o perioada noul nascut, la noi in asociatie 3 luni, este un fel de "cadou" sau "bun venit" acordat de proprietari.
Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007 persoanele (indiferent de varsta) se inregistreaza la asociatie din ziua cand locuiesc in apartament. Sigur ca, pentru repartizarea cheltuielilor pe persoane, se tine cont de data aducerii colpilului in apartament. Proprietarul este dator sa declare la asociatie persoana si daca in acea luna a fost adus cu 15 zile inainte de sfarsitul lunii, administratorul o sa-l treaca la intretinere. Daca a fost adus acasa dupa jumatatea lunii, in acea luna nu va fi trecut la intretinere, ci incepand cu luna urmatoare.
De regula cheltuielile repartizate pe numar de persoane sunt foarte mici deoarece majoritatea sunt repartizate pe cota parte (suprafata apartamentului) sau pe consumatori (index apa, caldura...).
La noi in asociatie cheltuiala lunar pe o persoana este, de regula sub 10 lei/luna, la peste 100 lei/luna cheltuieli totale la un apartament.
ma poate ajuta cineva cu cateva informatii despre preluarea unei asociatii de proprietari (200 apart) din alta asociatie mai mare (800 apart)... cum se procedeaza si care sunt pasii?
In ce calitate vreti sa preluati aceste asociatii?
Sunteti administrator atestat, economist, expert contabil...? In functie de calificare puteti fi angajat ca administrator, cenzor, contabil, casier...