avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se poate schimba gradul de handicap?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se poate schimba gradul de handicap?

Sant o persoana cu dizabilitati grad accentuat,cunosc persoane care au acceiasi boala dar nu sufera de acceleasi probleme ca si mine si sunt incadrate in grad grav ,persoanele respective nu au acceleasi sechele si boli colaterale ca si mine . Cum si cui pot sa ma adresez ca sa imi de-a gradul corect de care trebuie sa beneficiez ?
Va multumesc,LA MULTI ANI !!!:sorry:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:46, 29 Decembrie 2012
In baza documentelor medicale justificative formulati contestatie la comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap
Certificatele de incadrare in grad de handicap pot fi contestate in termen de 30 de zile de la comunicare.
Contestatia se va depune la comisia care a emis certificatul. Secretarul va inainta contestatia impreuna cu dosarul persoanei in termen de 5 zile de la depunere Comisiei superioare care are obligatia solutionarii contestatiei.
Depasirea termenului de 30 zile prevazut atrage decaderea din dreptul de a contesta certificatul.
Contestatia depusa la alte organe de stat va fi considerata contestatie in termen si solutionata ca atare.
Contestatiile se vor rezolva prin decizii in care se precizeaza deficienta functionala si incadrarea in gradul de handicap sau respingerea contestatiei.
Deciziile emise de catre comisia superioara pot fi atacate potrivit Legii contenciosului administrativ nr.29/1990, cu modificarile si completarile ulterioare.
Comisia superioara solutioneaza contestatiile la certificatele de incadrare in grad de handicap, in termen de 45 de zile lucratoare de la data inregistrarii.
Presedintele Comisiei superioare fixeaza data la care persoana va fi invitata in fata comisiei, data care nu poate depasi 45 de zile lucratoare de la data inregistrarii.
Data prezentarii se va aduce la cunostinta contestatorului prin intermediul unei scrisori recomandate cu confirmare de primire. La data fixata comisia va proceda la examinarea contestatorului si a dosarului acestuia, pronuntandu-se cu privire la contestatia formulata.
In situatia in care persoana nu se prezinta la comisie, solutionarea se va face pe baza documentelor medicale aflate in dosar.
Pentru persoanele nedeplasabile, pe baza certificatului emis de catre medicul de familie, care atesta aceasta imprejurare,
Comisia superioara va examina numai documentele din dosar, fara a mai solicita deplasarea contestatorului la sediul acesteia.
Raspunsul Comisiei superioare de expertiza va fi comunicat comisiilor de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti judetene in doua exemplare: un exemplar ramane la dosar si un exemplar este trimis contestatorului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare grad de handicap violiza violiza Buna seara, soacra mea in 2010 a suferit o operatie pe creier si a ramas paralizata pe partea dreapta ,nu vorbeste, pana acuma a avut certificat de incadrare ... (vezi toată discuția)
Contestatie handicap valnik5 valnik5 Buna ziua,ma numesc Nicoleta am o fata cu handicap care a implinit 18 ani in 14.09.2014 (pana la varsta de 18 ani a avut gr.I handicap GRAV-cu insotitor).Am ... (vezi toată discuția)
Certificat de handicapat - stare materiala gantnerzoltan gantnerzoltan Va rog sa ma ajutati cu raspunsurile la intrebarile de mai jos: Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru obtinerea certificatului de handicapat? Starea ... (vezi toată discuția)