avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii banca
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii banca

In 2007 am luat de altex mai multe si am luat si un credit.In 2008 a venit criza nu am reusit sa mai platesc am pierdut locul de munca.In 2010 ma dat in executare silita,nu a avut nimic de executat .In 2012 tot anu , o firma de recuperatori tot ma suna si spune ca ma da din nou in judecata ca in 2012 sa schimbat o lege cu eecutarea silita, eu le zic sa dea drumu la dosar si sa ma lase in pace ei ma suna din doua in doua saptamani eu ii injur si le spun sa nu ma mai deranjeza cu telefoane ei continua cu telefoane mai mult suna si duminica.Eu le-am zis sa imi trimita o hartie acasa ca sa o pot contesta sa cer perimarea ei spun mereu ca trimit dar nimic nu ajunge acasa.Ce intrebari am eu.
1. Sa prescris acea datorie? si sa perimat actu de executare silita din 2010.
2.Cum pot opri pe indivizi sa mai sune, e numar de abonament si nu as vrea s a imi schimb numele.
3.Cum pot cere eu detalii, cui sa ma adresez de dosar -
la tribunal
la executor
si care e formula prin care sa intru in posesia acestui dodar, si cam care ar fi costurile.
Cel mai recent răspuns: roznovatstefan , utilizator 15:12, 14 Ianuarie 2013
!-Daca creditorul a staruit in cererea de recuperare credit nerambursat,nu s-a prescris datoria
Termenul general de prescrie drept este de 3 ani,daca in acest interval creditorul nu desfasoara acte /actiuni concrete pentru recuperarea debit acumulat
2-Setati telefonul astfel incat apelurile de la numarul X sa fie respinse
3-Daca nu ati primit somatie de plata ,pe cale de consecinta demersurile sunt realizate strict pentru a va determina fie la un angajament sau plata concreta,situatie in care se prezuma ca dvs recunoasteti obligatia de plata iar data unui eventual angajament sau plata conduce la inceperea unui nou termen de prescriere datorie
Daca cei care va suna nu au trimis somatie de plata,rezulta ca nu exista titlu executoriu
titlul executoriu exista de un an jumate numai ca nu a avut ce sa execute in acest interval ca nu am muncit nu am nimic pe numele meu si tot asa ma suna am setat telefonul dar ma suna cu alte numere ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)
Oare mi s-a prescris datoria? danielutza83 danielutza83 Buna ziua as dori sa va intreb si eu ceva eu in anul 2007-2008 am facut un imprumut de la o Altex de unde am luat doua telefoane si un card, nu mai stiu cat ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neplatit!!! bgrs81 bgrs81 Buna ziua.Am tot consultat internetul si cam toata lumea spune acelasi lucru , nu stiu ce sa fac daca ma poate ajuta cineva. Povestea mea incepe asa...in anul ... (vezi toată discuția)