avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Oare mi s-a prescris datoria?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Oare mi s-a prescris datoria?

Buna ziua as dori sa va intreb si eu ceva eu in anul 2007-2008 am facut un imprumut de la o Altex de unde am luat doua telefoane si un card, nu mai stiu cat era pe el cert este ca am luat suma am cheltuit-o si la acest imprumut nu am platit nici o rata, in acest an in luna iulie am primit o somatie de plata circa o suta de milioane vechi, daca nu ma executa silit am primit si luna aceasta tot asa ca vor initia actiunea in instanta pentru recuperarea debitului restant eu i-am sunat si le-am spus ca nu pot plati decat 100 de ron si nu au vrut, eu am si eu o intrebare la dvs. daca dupa atitia ani am primit decat aceste doua citati de plata, datoria mea nu sa prescris?Eu nu am platit nici o rata si ma gandesc ca au trecut atatia ani si as dori sa stiu daca datoria mea sa prescris si ce ar trebui sa fac de acum incolo?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:09, 20 Noiembrie 2015
Pentru a primi raspuns la intrebarea dvs. trebuie vazute actele .
Din ceea ce ziceti este posibil sa fi intervenit prescriptia.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Dacă perioada pentru care ați luat creditul era mai mică de 4 ani, cu certitudine dreptul lor la executare sau la acțiune este prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul de prescriere pentru o datorie neachitata la timp? ACManuela ACManuela Buna ziua, Care este termenul in care o datorie ramasa neplatita (un imprumut bancar, un card de credit ramas neachitat,) se prescrie? Tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Datorie credit bancar Elena-Dumitra Elena-Dumitra Ioana, verisoara mea, A contractat un credit bancar in 13.10.2006 pe o perioada de 7 ani, din iunie 2009 nu a mai reusit sa plateasca ratele, deoarece nu a ... (vezi toată discuția)
Card de credit - restanta mai mare de 3 ani. m1rc3a m1rc3a Buna ziua, Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul ... (vezi toată discuția)