avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card de credit - restanta mai mare de 3 ani.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card de credit - restanta mai mare de 3 ani.

Buna ziua,
Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul respectiv. Dupa aceea am plecat din tara si cineva imi plateste rata la creditul in euro in continuare, dar la card (lei) - nu. In acest fel au trecut peste 3 ani de cand nu s-au mai depus sumele minime la cardul respectiv, timp in care banca trimite lunar extrase de cont si SMS-uri cu situatia la zi a contului, dar sunt instiintari nu somatii sau altceva. De asemenea, acum vre-o doi ani au virat o parte din banii depusi in euro din contul imprumutului in contul cardului (in RON!!!). Intrebarea mea e daca acea datorie e considerata prescrisa sau sa ma astept la escaladarea problemei. Daca nu, cum pot aborda aceasta problema cu banca pentru a esalona plata dat fiind ca nu ma calific la o refinantare. Suma de care discutam e cam de 5000 de euro in ron. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: m1rc3a , utilizator 12:19, 8 Februarie 2013
Nu a intervenit prescriptia, intelegeti-va pt plata esalonata a datoriei sau platiti pur si sumplu dupa cum aveti.
Datoria va fi prescrisa, daca nu se intrerupe termenul, la 3 ani de la viramentul ultim pe care l-ati mentionat.
derbedea a scris:

Datoria va fi prescrisa, daca nu se intrerupe termenul, la 3 ani de la viramentul ultim pe care l-ati mentionat.

Viramentul respectiva fost dispus de banca... Eu am efectuat o plata in euro, pentru un imprumut in euroi, intr-un cont in euro (pe care am primit chitanta). Ei au schimbat o parte din bani in RON si i-au virat in alt cont in lei (al cardului). E considerata plata din partea mea?

Citiți cu atenție ce scrie în contractul de credit.

Din câte spuneți, pare a fi un singur credit care a presupus suma pe care ați primit-o plus limita de credit a cardului de credit. Din ratele plătite banca virează automat bani și în contul creditului pe card.
De fapt a fost o "oferta"... E alt contract in alta moneda cu alt cont atasat. Acel virament a fost facut o singura data, nu e ceva obisnuit.

Alte discuții în legătură

Poprire conturi veronica812 veronica812 Buna ziua, Ma gasesc intr-o situatie foarte neplacuta. In anul 2007 in urma intarzierii platii unor rate la un imprumut bancar de 3400 ron, datoria a fost ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie datoria ? tess_n95 tess_n95 Am avut un contractat un card de credit in 2005,iar banca trebuia sa-si retraga suma minima datorata din cardul de salariu. In data19.10.2012 banca mi-a retras ... (vezi toată discuția)
Oare mi s-a prescris datoria? danielutza83 danielutza83 Buna ziua as dori sa va intreb si eu ceva eu in anul 2007-2008 am facut un imprumut de la o Altex de unde am luat doua telefoane si un card, nu mai stiu cat ... (vezi toată discuția)