avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cand se prescrie datoria ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cand se prescrie datoria ?

Am avut un contractat un card de credit in 2005,iar banca trebuia sa-si retraga suma minima datorata din cardul de salariu. In data19.10.2012 banca mi-a retras din cardul de salariu 1700 ron. Am contactat banaca ptr lamuriri si acesta mi-a transmis ca datorita faptului ca nu am lasat niciun ban in contul de salariu acestia nu au putut sa retraga suma respectiva iar acum mi-au retinut tot salariu,si ca trebuie sa achit intreg creditu cu tot cu dobanzi penalizatoare. Mentionez ca ce-i de la banca mi-au dat 3 date diferite ale lunii cand ei trebuiau sa retraga banii. Din 22.05.2005 pana la data de 19.10.2012 nu am primit nicio notificare precum ca banca nu a retinut datoria,nici ca as avea vre-o restanta .La data de 24.12.2012 am primit ptr prima data de la banca un plic in care propune reducerea la jumatate a sumei datorate cu conditia achitarii ei in 30 de zile. Dupa 7 ani de la contractarea creditului si tot atata timp de la ,,neachitarea primei rate'' DATORIA S-A PRESCRIS ,MAI POATE BANCA SA-MI FACA CEVA ???
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 17:13, 8 Ianuarie 2013
Dvs. chiar nu ati sesizat ca nu v-a fost retrasa rata respectiva din salariu, la momentul respectiv?
Nu am salariu fix,el variaza de la o luna la alta chiar cu 150 ron si nu am beneficiat niciodata de fluturas de salariu
Adica Dvs. nu ati achitat nimic pana acum? Eu cred ca era obligatia Dvs. sa achitati rata lunar, la termenele comunicate de dansii. Nu aveati descoperit pe cardul de salariu ca sa va retraga ei suma automat la alimentarea cardului cu salariul, ci era un contract de credit.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cardul de credit este diferit de contractul de credit in sensul ca plata se face lunar cu "suma minima de plata' comunicata de banca, din care aceasta isi retrage dobanda, iar restul poate fi cheltuit din nou.Nu este posibil ca banca sa nu va fi trimis extrasele de cont lunare in modalitatea dorita de dvs la incheierea contractului(prin posta, electronic,sau sms).In cazul cardului de credit avand in vedere particularitatile lui nu poate interveni prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor juridic neludip neludip Ma aflu in situatia disperata de a fi executat silit cu 1/2 din salariu catre 2creditori(6500ron respectiv 1700 ron) si banca la care primesc salariul in ... (vezi toată discuția)
Executare silita? OnofrasRoxana OnofrasRoxana Buna ziua! De la inceput va spun ca nu ma pricep deloc la probleme juridice..Am facut un credit de consum in 2007 de 4000 ron pe 5 ani,am fost intrebata daca ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)