avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi

Buna ziua,
Ma gasesc intr-o situatie foarte neplacuta.
In anul 2007 in urma intarzierii platii unor rate la un imprumut bancar de 3400 ron, datoria a fost cesionata catre o firma de asigurare. Aceasta firma de asigurare a intentat proces in 2012 si cerea plata unei sume duble fata de imprumutul initial 7000 ron plus cheltuieli de judecata de 1500 ron. La dosar a fost introdusa ca dovada o cerere falsificata in intregime prin care as fi cerut bancii ca instiintarile sa imi fie trimise la o alta adresa decat la cea la care locuiam. In consecinta nu am primit nici o notificare. La proces, desi m-am prezentat sa dau o proba de scris, nu s-a acceptat si am pierdut. La acel moment nu am putut face recurs.
Acuma am primit notificare de le executor judecatoresc cum ca se va trece la proprirea conturilor mele bancare pentru recuperarea sumei de 15000 ron. Trimisa in 05.05.2014, primita in 06.05.2014. Contul meu de salar si un cont de credit AVANTAJ au fost proprite iar acuma sunt in imposibilitate de a achita ratele lunare la acest card de credit.
Am mai multe intrebari:
1 o datorie catre banca dupa cat timp se prescrie?
2 executorul judecatoresc are dreptul sa puna proprire pe un cont de credit?
3 in acest moment mai pot lupta impotriva acestei propriri si cum?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:02, 14 Mai 2014
Cel mai bun sfat este sa ceri angajatorului sa nu-ti mai vireze banii pe card ci sa-i iei din casierie deoarece banca iti va mai face o poprire de 30%si din restul de plata ...in rest ..din experienta pot sa-ti spun ca te vei lupta cu morile de vant in cazul in care vei mai face si alte demersuri..succes!
Si ce ma fac cu acel cont de credit? Daca nu pot plati ratele ajung la probleme si acolo...
Faceti contestatie la executare daca nu gasiti solutii impreuna cu banca de a plati in contul de credit. puttei vb si cu executorul sa deblocheze acel cont. Pe cont de credit nu se poate infiinta poprire, cred inca sa pana sa ajunga in acel cont, satu temporar pana la procesare in alt cont, curent.
Daca nu ati ridicat aceasta exceptie in 2012 sau s-a hot ca nu e prescris, noul termen de prescriptie curge de la data judecatii, deci nu poate fi vb de prescriptie.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numai inteleg nimic...ajutati-ma! anamariamario anamariamario Buna ziua.in anul 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la banca x de 8000 ron si un card de cumparaturi de 500 ron.anul acesta mi s-a instituit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- cont blocat pentru un credit posibil prescris capalau capalau Am si eu o problema.................. in anul 2008 am facut un imprumut la banca de nevoi personale......... din cauza problemei financiare nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Card de credit - restanta mai mare de 3 ani. m1rc3a m1rc3a Buna ziua, Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul ... (vezi toată discuția)