avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Care este termenul de prescriere pentru o datorie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Care este termenul de prescriere pentru o datorie neachitata la timp?

Buna ziua,

Care este termenul in care o datorie ramasa neplatita (un imprumut bancar, un card de credit ramas neachitat,) se prescrie?
Tin sa precizez ca sunt asaltata de o firma de recuperare pentru neplata unui card, cu un sold diponibil de 20 mil(pentru care eu am achitat timp de 3 ani, lunar, cate 100 de lei - minimul de plata fiind de 65 lei - iar la finele celor 3 ani sa mi se spuna ca mai am de achitat acelasi sold: 20 mil!!!!).

In asteptarea unui raspuns,
Va multumesc anticipat!
am fost in aceasi situatie.(involuntar)dupa 3 ani,de l prima somatie se prescrie.Dar firma de recuperare are procent.Asa ca va va stresa doar doar platiti.
Din ce ziceti dvs, in astia 3 ani, ati platit doar dobanda si poate si ceva penalitati daca si suna aia o dadeati dupa data scadenta.
De cand nu ati mai platit nici minimul de plata ?
Multumesc.
Aveti idee cum pot afla sigur daca datoria s-a prescris? Nu vreau sa ma trezesc ca mi se pune poprire pe salariu. Intr o situatie asemanatoare mai este si o colega de birou cu un credit bancar.
Nu am mai platit de aproape 4 ani.
Intra adevar, cand am cerut o explicatie de ce dupa atata timp de plata nu a scazut datoria cu nici macar 1 leu, mi s a comunicat ca trebuia sa fac plata in prima jum a luni, daca plateam dupa 16 ale lunii, banii intrau doar in cont, nu acopereau si rata. Plata se facea in functie de ziua cand primeam banii, cateodata inainte de 15 ale lunii si altadata dupa. Acest lucru l am aflat dupa cei 3 ani de plata in fiecare luna.
Si cand i am intrebat ce s a intamplat cu banii care intrau in cont si de ce nu erau luati pt a acoperi rata, nu am primit decat un raspuns evaziv cum ca suma de 100 lei depusa lunar nu eraa suficienta incat sa acopere rata de 65 lei + dobanzile pt ca nu o achitam in prima jum de luna.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
gi-jane2, moderator
daca au trecut 3 ani de la data scadentei, se poate ca termenul de prescriptie sa fie implinit.
daca veti ajunge sa fiti executata silit, puteti invoca prescriptia pe calea contestatiei la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ioanad86 ioanad86 Buna ziua, In anul 2008 am facut un credit si timp de 4 ani am platit rata lunar. Dupa 4 ani de zile am fost in imposibilitate sa platesc, am incercat sa ... (vezi toată discuția)
In legatura cu rambursarea sumelor pe cardul de credit singerpine singerpine Buna seara, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Recunosc ca sunt paralela cu termenii bancari...Mama mea a primit un card la achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Card cumparaturi ContSters54175 ContSters54175 eu am un card de cumparaturi (cel galben) si am facut ceva cumparaturi pe el, iar de cateva luni nu am cu ce sa mai acopar suma datorata bancii si in ... (vezi toată discuția)