avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

In anul 2008 am facut un credit si timp de 4 ani am platit rata lunar. Dupa 4 ani de zile am fost in imposibilitate sa platesc, am incercat sa ajung la o intelegere cu cei de la banca si pana la urma creditul a ramas neplatit. Valoarea creditului era de 42000 lei si rata lunara aprox 700 lei/ luna, timp de 10 ani. Anul acesta, mai exact in luna iulie m-am trezit cu cardul de salariu blocat de catre un birou de executare pentru creditul ramas neplatit. Am vorbit la banca unde am cardul sa imi deblocheze 2/3 din salariu, iar 1/3 sa mearga catre datorie. In iuna iulie cand mi-au blocat cardul valoarea datoriei era de 56000 lei (nu stiu exact cum au calculat, eu nu am primit absolut nici o instiintare de la banca in toata aceasta perioada) si din luna iulie pana acum mi-au fost opriti aprox 4000 lei, doar ca datoria catre banca nu mai este de 56.000 lei , este de 61.000. Adica desi au inceput sa ia bani de mine (silit, ce-i drept), aplica in continuare penalitati. Practic voi plati toata viata la un credit pe care nu il voi putea achita niciodata in conditiile date. Mie personal mi se par abuzive aceste clauze insa cei de la banca sustin ca este corect. S-a mai intalnit cineva cu o astfel de situatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:40, 21 Octombrie 2014
Buna ziua!
Analizati titlul executoriu si vedeti cum sunt detaliate sumele datorate.
Banuiala mea este ca suma totala cuprinde si cheltuielile de executare, de aceea este mai mare decat soldul pe care stiati dumneavoastra ca il datorati.

Spor si voie buna!
Nu nu...suma a crescut de la 56.000 lei la 61.000 la care se adauga si cheltuielile de executare. Cei de la banca percep in continuare penalitati. Practic ce mi se opreste mie din salariu, nu acopera nici penalitatile.
Da, aplica penalitati in continuare cf contractului, problema e ca tot creditul a fost declarat scadent anticipat si va dati seama ca orice procent cat de mic aplicat la 50 mii va rezulta o suma mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu executorul judecatoresc radu1973 radu1973 buna ziua,am avut un credit neplatit la timp ,am primit de la un birou de executare o instiintare ca am un credit neachitat in valoare de 3800 lei si trebuie ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin infiintarea popririi pe contul de salariu ditfloris ditfloris buna seara! am fost instiintat de banca unde am cardul de salariu ca acesta a fost blocat in urma actiunii unui executor judecatoresc. mergand la executor am ... (vezi toată discuția)
Probleme executare silita card credit bugy bugy Buna ziua, Cei care cunosc legislatia in domeniu sau v-ati lovit de problema mea de mai jos as vrea sa ma ajutati putin cu cateva sfaturi si ... (vezi toată discuția)