Am comandat prin emag.ro o polita RCA pentru anul 2013. In 2 zile am primit acasa plicul cu polita respectiva. Dar cand m-am uitat atent in plic... stupoare. Nici urma de vigneta RCA 2013, doar polita de asigurare cu cartea verde.
Acum ma intreb daca polita mea este valabila din punct de vedere juridic in lipsa rovignetei.
Am facut sesizare la emag si astept sa vad ce-mi vor raspunde ei.
Sunt curios sa aflu daca au mai patit si altii asa ceva.
Multumiri anticipate pentru raspunsuri.
Solicitati asiguratorului, prin orice metoda (inclusiv email), macar sa va comunice seria vinietei.Puteti face acest lucru si la cea mai apropiata agentie a acestuia.
Pe decontul care tine loc de factura si a venit impreuna cu polita de asigurare sunt trecute seria si numarul politei de asigurare RCA precum si un numar de vigneta format din 2 litere si 9 cifre. Deci singura chestie ar fi ca nu mi-a trimis si vigneta respectiva...
si eu am cumparat asigurarea rca tot de la emag in noiembrie, nici eu nu am primit acel autocolant si chiar daca il primeam nu-l lipeam. de cativa ani nu l-am mai lipit. nu te mai intreaba nimeni de asa ceva in ziua de azi. multani!
De la 1 ianuarie 2013 se va utiliza un nou model de vigneta RCA
Consiliul CSA a decis schimbarea modelului actual al vignetei pentru asigurae RCA, utilizarea noului model fiind obligatorie pentru asigurare RCA incepand cu data de 1 ianuarie 2013, a anuntat autoritatea de reglementare.
Totodata, raman in vigoare prevederile art. 17. alin. (1), din normele privind asigurarea RCA puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.14/2011, care stabilesc faptul ca toti soferii de vehicule inmatriculate sau inregistrate in Romania sunt obligati sa afiseze vigneta pe parbrizul vehiculului in loc vizibil din exterior. Noul model si caracteristicile tehnice ale vignetei RCA vor fi trimise spre publicare in Monitorul Oficial.
Asigurare rca
EmiB
Buna seara, am si eu o intrebare. Am fost oprit de un echipaj de politie in timp ce conduceam o masina de la firma unde lucrez. La controlul documentelor, ... (vezi toată discuția)