dupa revenirea din incapacitate de munca sant necesare vizitele medicale la medicina muncii ? dupa reluarea activitatii daca se constata ca boala se datoreaza accidentului de munca se poate acorda concediu medical cu acelasi cod de indemnizatie (a accidentului de munca)
La revenirea la serviciu, dupa accident de munca este necesar a se efectua un examen medical periodic, in cadrul caruia medicul de medicina muncii va avea la dispozitie toate documentele necesare (bilet de iesire din spital, recomandari medicale de la medicul specialist, etc.), in baza carora va putea recomanda angajatorului, dupa caz, schimbarea locului de munca/ postului de lucru sau reducerea programului de lucru, pentru lucratorul accidentat, etc.
Medicul de medicina muncii avizeaza concediul medical primit de catre angajatul accidentat la locul de munca/ postul de lucru, in urma declararii evenimentului produs ca accident de munca.
Constatarea bolii ca fiind datorata accidentului de munca suferit de catre un angajat, ulterior terminarii concediului medical aferent accidentului de munca suferit de catre acel angajat, revine tot medicului de medicina muncii.
Dragomir Dascalu
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
In conformitate cu art. 23 din HG 355/2007, examenul medical la reluarea activităţii se efectuează după o întrerupere a activităţii de minimum 90 de zile, pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru orice alte motive, în termen de 7 zile de la reluarea activităţii.
Cu siguranta nu se mai poate emite certificat medical avand cod de accicent de munca ulterior reluarii activitatii, chiar daca boala se datoreaza accidentului de munca suferit anterior.