avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil nascut in romania cu tata egiptean
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil nascut in romania cu tata egiptean

Buna ziua,
Sunt casatorita in Romania cu un cetatean egiptean eu fiind crestina , el musulman. avem un copil nascut in romania iar tatal vrea sa-i faca la ambasada egiptului certificat de nastere pt a primi copilul si cetatenia egiteana, sau cel putin asa spune tatal. Vreau sa va intreb daca poate tatal sa-i faca acte la ambasada egiptului fara acordul meu? Si daca da ce drepturi ar primi in plus tatal asupra copilului? Sau ce ar avea de castigat?
Copilul este botezat ortodox.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2012
Ela81, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:24, 31 Decembrie 2012
Ar trebui sa intrebati la Ambasada Egiptului, dar ar trebui sa poata sa inregistreze nasterea copilului si in Egipt fara acordul dvs, nu aici e problema si nici ca ii obtine cetatenie copilului. Nu stiu cum e cu pasaportul, daca ii face pasaport egiptean, poate iesi din Romania ca si cetatean egiptean, adica fara sa-i fie necesar acordul dvs.
De acest lucru imi este frica caci ma gandesc ca daca ii poate face certificat de nastere , cu siguranta ii poate face si pasaport egiptean. Si eu nu pot sa fac nimic???
La noi ca idee nu e asa, daca ii faci copilului certificat romanesc, nu-i faci pasaport fara acordul celuilalt parinte. Ar trebui sa intrebati la ambasada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza expirata a unui copil minor evelinebloos evelinebloos Buna ziua , Am un copil minor de un an cu dubla cetatenie ( egipteana- romana ) , nascut in egipt ( tatal egiptean ). Are certificat de nastere egiptean ... (vezi toată discuția)
Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)
Divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean anda2012 anda2012 buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie;sunt casatorita cu un cetatean egiptean, casatoria fiind efectuata in R.A.Egipt. In caz de divort, va fi ... (vezi toată discuția)