avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in judecata

Buna seara,
Ma numesc Eugen si in urma cu doua luni intrand cu masina in parcarea special amenajata a blocului am accidentat din greseala cu masina un caine (fara lesa) a unui vecin acesta a depus reclamatie la politie si apoi m-a dat in judecata as vrea sa stiu ce se poate intampla si care sunt posibiliatile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 14:59, 4 Ianuarie 2013
Ar fi fost bine sa ne precizati si ce se solicita prin actiune, in ce temei de drept si ce probe a depus in sustinerea cererii.

In principiu, daca reclamantul isi va proba pretentiile va avea castig de cauza, in sensul ca veti fi obligat sa achitati unele cheltuieli reprezentand probabil tratament, daune, chelt de judecata (taxa de timbru, onorariu de avocat).

Incercati sa ajungeti la o intelegere cu vecinul pana la primul termen de judecata.
1) veți fi citat la judecătoria de care aparțineți.Proprietarul câinelui va emite pretenții bănești asupra dvs. susținând vătămarea patrupedului fizic și psihic (probabil are vreun certificat medical de la medicul veterinar cu diagnostic).Veți plăti cheltuielile de judecată (poate își angajează chiar un avocat, veți plăti și onorariul acestuia).Reclamantul va fi supus taxei de timbru+timbru judiciar la valoarea pretinsă ca drept despăgubire și tratamente medicale suportate de patruped.Toate vor fi suportate de dvs. ;
2) în opinia mea : ar fi o modalitate de soluționare pe cale amiabilă, deplasându-vă la reclamant (având cu dv. 1 - 2 martori) și a încerca a lichida acest litigiu.Apoi, solicitați-i să renunțe la acțiunea în instanță, în caz contrar, aveți dvs. cei 1 - 2 martori ai încercării de soluționare pe cale amiabilă.
3) dar problema primordială : are martori ?
4) legea/hotărârea C.Local : câini trebuie să fie ținuți/plimbați la lesă (și botniță pt cei din rasele considerate de lege ca fiind periculoase).
S-AU LIMITAT DEOCAMDATA LA PLANGERE LA POLITIE AM FOST AM DEPUS DECLARARTIE ACESTA SPUNE CA ARE MARTORI SI CA EU AM LOVIT INTENTIONAT CATELUL ACESTA FIIND IN LESA ( CICA ) SI EU AM MARTORI CA ACEL CAINE NU ERA IN LESA CE POT FACE IN CONTINUARE?
vor fi martori contra martori şi, în final, ar fi posibil să renunţe.Depinde şi de modul cum va instrumenta Poliţia cazul.Cred că ar trebui să vă liniştiţi, cel puţin temporar dacă şi dvs. aveţi martor al evenimentului.Poliţia va comunica ambelor părţi soluţia.Reveniţi cu noutăţi.O zi senină!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainele meu a fost omorat de alt caine maraturunen maraturunen Buna ziua! Cainele meu Chihuahua a fost muscat pe strada de un caine Amstaff fara lesa si botnita,stapanul nu a vrut sa coopereze...dupa 4 zile catelusul meu ... (vezi toată discuția)
Un cane corso mi-a omorat catelusul, un pomeranian. ce e de facut? mariaflorentina mariaflorentina Acum doua zile, un câine de talie mare - mai exact CANE Corso - mi-a atacat cățelușul, un pomeranian, fără motiv, OMORANDU-L pe loc! Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Catelusa mea a fost atacata de cainele altui proprietar ce pot sa fac alintutza88 alintutza88 Imi duceam catelusa Cane Corso in lesa la casa unde o tin dupa ce am luat-o cu mine intr-o excursie, iar in dreptul magazinului proprietarului cainelui, ... (vezi toată discuția)