Am si eu cateva nelamuriri si sper sa le gasesc la dumneavoastra pe forum.
Acum catva zile mai exact pe data de 23 spre 24 ( noaptea ), fratele meu a fost la un bar, dupa cateva ore petrecute acolo, fratele varul si eu si alte cateva persoane care nu mi le mai aduc aminte, am iesit sa plecam acasa, defapt am venit dupa frate sa mergem acasa, persoana respectiva a iesit afara dupa noi, sa luat de varamio, fratimio a comentat la el ca ce are cu el sa ne lase sa plecam acasa, apoi persoana respectiva ia zis : ba daca ti dau una te dezumflu, si fratimio sa atacat, a vrut sa dea in el, dar nu la nimerit, persoana respectiva a luat un bolovan, eu mam bagat intre ei sa nu dea cu bolovanu in fratimio, ceilalti se uitau, iar fratimio ia dat un pumn in fatza...
Acum faza e urmatoarea persoana respectiva am inteles ( defapt vorbeste lumea ca a facut un certificat medico legal ), se zice ca are si pile la un doctor ceva.
Problema e ca pana in ziua de azi nici fratele nici eu, nici parintii nu au fost sesizati de politie. si azi suntem pe 31, iar asta sa intamplat pe data de 23 spre 24 noaptea.
Intrebarile mele :
1. Ce s-ar putea intampla cu fratele ?
2. Nu trebuia sa fie anuntat de politie ?
3. La bar exista camera, care se sterge dupa 2 saptamani, ar putea fi o proba ca a iesit dupa noi din bar...
4. Daca ar exista martori impotriva lui...
5. El siar putea procura martori falsi
6. Ce e de facut in acest caz, tot vorbeste ca vrea sa i ceara lu fratimio 10000 RON pentru un pumn...
7 Pot fi martor ? eu sau varul.... Pot spune la politie persoane chiar daca nu vor sa fie martori ... ca au vazut... mentionez ca patroana la vazut cu bolovanu in mana..
e o problema destul de grava...si ma deranjeaza cuvintele spuse...mai ales ca nu am fost anuntat.....pana acum... ma gandesc ca poate face manevre...
putea sa se mai bata singur, sau sa l mai bata cateva persoane...
3. La bar exista camera, care se sterge dupa 2 saptamani, ar putea fi o proba ca a iesit dupa noi din bar...
4. Daca ar exista martori impotriva lui...
Intr-un fel sau altul, daca are acel certificat , si se dovedeste ca el a inceput, el a cautat scandalul, ce se intampla?
Daca v-a atacat el, s-ar putea sa primiti fie NUP ca e legitima aparare, fie o amenda admnistrativa pe motivul ca
- ati depasit limita legitimei aparari
-v-a provocat si ati actionat sub imperiul unei puternice tulburari sau emotii.
depinde de context...
chiar o simpla injuratura poate atrage stare de provocare? dar adresarea de mai multe injurii? nu de alta dar in U.S.A. de obicei nu se retine ca fiind provocare faptul ca te injura, pt. ca trebuie sa ataci tot psihic inapoi, insa spre deosebire de noi daca din greseala sa zicem ca te dai cu bicicleta si lovesti o domnisoara, iar prietenul ei speriat iti cafteste cateva lovituri minore se cam considera .provocare.
Bataie in club
PaulaF
Data post: Miercuri, 15 Septembrie 2010, 23:25
Subiect: O problema
Buna seara. Am si eu o problema si niste intrebari fara raspuns. Ma numesc Paula si ... (vezi toată discuția)
Amenintari
ionicaclaudia
Buna seara, sunt amenintat de cateva zile de cateva persoane care fac parte dintr-o familie, ca ma vor omori si ca ma pandesc prin locurile unde frecventez. ... (vezi toată discuția)