In data de 27.12.2012 am fost sanctionat cu 4 puncte de penalizare si cu retinerea permisului de catre un echipaj de politie, format din 1 membru, pe motiv ca am efectuat o depasire neregulamentara. Agentul de politie m-a acuzat ca am depasit in zona cu linie continua si trecere de pietoni, iar eu, sustinind ca am efectuat-o in zona cu linie discontinua, l-am rugat sa-mi probeze cu filmarea efectuata de dumnealui, dar am primit un refuz categoric. In consecinta eu am protestat prin nesemnarea procesului verbal, ceea ce a dus la decizia agentului de a nu-mi da un exemplar al procesului verbal.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la intrebarile:
1. Am gresit nesemnand?, daca da, va rog sa detaliati;
2. Agentul a procedat corect?
si cu recomandari pentru rezolvarea problemei.
Nu se poate vorbi despre o greseala, probabil procesul verbal il veti primi prin posta la adresa de domiciliul. Cu siguranta pe procesul verbal agentul a scris ca refuzati sa semnati, art. 19 din OG 2/2001 prevede si astfel de situatii.
Daca considerati ca nu ati gresit, aveti dreptul sa formulati plangere impotriva procesului verbal de sanctionare contraventionala.
1) Ati gresit, pentru ca semnarea Pv nu inseamna recunoasterea faptei, ci numai ca ati luat la cunostinta de intocmirea acestui PV. Puteati protesta prin completarea unei mentiuni din rubrica speciala a PV, prin care spuneati ce va supara.
2) Agentul a procedat corect, iar PV va fi trimis prin posta.De la data primirii lui acasa, aveti la dispozitie 15 zile pentru contestatie.
Faptul ca a refuzat sa va arate inregistrarea video, inseamna ca poate nici nu o are, fapt ce va avantajeaza. Dvs. veti solicita in plangere ca acesta sa prezinte plansa foto in instanta.
Problema este ca daca dvs. aveati PV, puteati chiar de a doua zi sa formulati plangere contraventionala, iar cu certificatul de grefa de la judecatorie, va ridicati imediat permisul de la politie, pana la judecarea contestatiei.
Acuma va trebui sa asteptati cel putin 30 de zile, pana va sosi prin posta, ca sa-l puteti contesta in instanta, pentru ca altfel nu stiti seria si numarul acestuia.