avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri ºofer bãut
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri ºofer bãut

Am si eu o întrebare. Tata a decedat în urma unui accident rutier, era pasager pe bancheta din spate. În PV de la faţa locului, vinovat de producerea accidentului e şoferul celeilalte maşini ca nu a acordat prioritate. Acum a apărut o alcoolemie de 1,1 a şoferului maşinii în care era tatăl meu. Rca acorda despagubiri familiei dacă şoferul a fost băut? Va multumesc pt răspunsuri si va urez un an nou plin de împliniri!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:21, 31 Decembrie 2012
despagubirile se platesc de catre asiguratorul RCA al conducatorului auto considerat vinovat de producerea accidentului chiar daca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice urmand ca asiguratorul sa se indrepte impotriva soferului pentru recuperarea prejudiciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie andrale andrale Daca un conducator auto cu alcoolemie a produs un accident din vina lui,cel accidentat beneficiaza de asigurarea obligatorie a vinovatului baut? (vezi toată discuția)
Accident mortal; daune alinaradu23 alinaradu23 Buna ziua, Un autoturism cu doi pasageri a patruns pe contrasens lovind grav un altul, in urma accidentului pasagerii din primul autoturism au decedat, in ... (vezi toată discuția)
Plata despagubiri rca iustinian13 iustinian13 O persoana a facut accident din care a rezultat decesul pasagerului din dreapta. Soferul si pasagerul au baut amandoi in seara respectiva. Partile civile ... (vezi toată discuția)