avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini galagiosi - modificare lege 61/1991 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini galagiosi - modificare lege 61/1991 (republicata 2011)

Buna seara,
Avand in vedere discutiile de pe forum pe tema vecinilor galagiosi si experientele personale cu persoanele din categoria mentionata anterior cred ca ar fi binevenita modificarea/completarea legii 61/1991 ([ link extern ] .
Completarea la care m-am gandit este introducerea unui articol in care sa se interzica "tulburarea linistii locatarilor/locuitorilor prin producerea de larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare, indiferent de ora".

Eu nu cred ca legea este destul de explicita in aceasta privinta.

Inteleg ca uneori este necesar sa facem zgomot (ex. renovari, reparatii etc) sau ca unii au copii mici care fac zgomot. Dar, completarea propusa nu se refera sau nu vreau sa se refere la aceste situatii. Scopul acestui articol este descurajarea nesimtitilor care cred ca un apartament la bloc este o pestera dintr-un munte intr-un desert. De ce am zis la orice ora: pentru ca nu toate persoanele merg la munca in intervalul de la 9 la 18. Nu cred ca cineva si-ar dori sa ajunga la camera de garda a unui spital, la 10 dimineata si sa fie tratat de un medic pe jumatate adormit pentru ca nu reuseste sa se odihneasca corespunzator din cauza unor nesimtiti. Sau sa muncesti 12 ore si in loc sa ai parte de intimitate in propriul apartament, aceasta iti este "invadat" de vecini prin muzica sau pentru ca nu isi controleaza volumul vocii (in mod constant; nu sunt absurd, inteleg ca uneori oamenii se mai si cearta sau sarbatoresc).

Apoi, nu cred ca exista undeva foarte clar specificat ce inseamna "tulburarea linistii". Pentru fiecare "linistea" inseamna altceva, pentru ca avem perceptii diferite asupra sunetelor si caracteristici de audibilitate diferite. Parerea mea este ca daca muzica sau vocile vecinilor se aud la mine in apartament atunci imi tulbura linistea. Poate stie cineva cum este definita sau daca este definita “linistea” in legislatia altor tari. Sau poate este definita si in Romania dar nu stiu eu.

De asemenea, cred ca politia trebuie sa aiba posibilitatea masurarii nivelului de zgomot si cred ca in unele situatii ar trebui sa se autosesizeze. Aici ma refer la sanctionarea personelor care se manifesta zgomotos, in spatial public, in apropierea locuintelor (ex. pe langa scara blocului), in special dupa ora 22. Sau a conducatorilor auto care nu pot merge decat daca se aude muzica din masina lor inainte cu 5 minute sa apara si masina. Poate stie cineva ce lege/reglemetare ar trebui modificata in aceasta situatie.

Pentru modificarea legii, cred ca cel mai la indemana este sa incercam sa ne convingem reprezentantii din colegiul in care suntem arondati sa propuna si sa sustina in parlament aceste modificari.

Daca sunt persoane interesate de acest demers va rog sa ma contactati pe forum. Poate impreuna reusim sa schimbam ceva. De asemenea, daca considerati ca se pot aduce si alte modificarii legii va rog sa le comunicati aici. Cred ca inainte de a propune modificarile/completarile trebuie sa avem o forma coerenta a acestora.

Un an nou plin de bucurii si liniste!
Cel mai recent răspuns: vasv123 , utilizator 10:38, 15 Decembrie 2013
Pentru o initiativa legislativa este necesara parcurgerea unei proceduri speciale cu stydii,avize si acorduri de la mai multe autoritati pana la acordul reprezentantilor din colegiu
ynocentta a scris:

Pentru o initiativa legislativa este necesara parcurgerea unei proceduri speciale cu stydii,avize si acorduri de la mai multe autoritati pana la acordul reprezentantilor din colegiu


...a se vedea parcurgerea procedurilor pentru modificare codului penal din dec 2013 !!!
-fara stdii,avize,acorduri,autoritati,reprezentanti,doar pe sub masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti daca exista undeva, in lege, reglementat programul de liniste, sau este stabilit de Adunarea Generala, in cadrul Asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Legea 61 doinagherasim doinagherasim Un vecin tanar,care sta in gazda,face aproape noapte de noapte,petreceri cu multi prieteni,fete si baieti.Apartamentul fiind nemobilat,are ecou,fiind si ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)