Un vecin tanar,care sta in gazda,face aproape noapte de noapte,petreceri cu multi prieteni,fete si baieti.Apartamentul fiind nemobilat,are ecou,fiind si liniste noaptea,muzica, rasetele si discutiile fiind purtate cu voce ridicata,se aud foarte tare.La sesizarea mea,au venit de la Politie,dar nu li s-a raspuns la usa si atunci au dat amenda,pentru tulburarea linistii publice,semnand eu ca martor.
Dupa catva timp,am primit o citatie de la Judecatorie,prin care, sunt citata ca martor.
Intrebarea mea ar fi:cum si prin ce hartie,pot dovedi ca muzica avea un numar ridicat de decibeli,peste 30,cat este limita noaptea(el motiveaza,ca nu s-au masurat decibelii la zgomotul produs de muzica)?
Dumneavoastra nu trebuie sa dovediti nimic.
Veti fi audiata cel mai probabil in legatura cu acest aspect.
Declaratia martorului are putere probanta asupra unui fapt doar prin simpla afirmatie, ce se va consemna intr-o declaratie.
Cel ce a formulat cererea de chemare in judecata, va fi tinut sa produca probe.
Dvs. nu trebuie sa faceti dovada masuratorii decibelilor sau ca acestia au fost peste limita maxima admisa de lege...in calitate de martor trebuie sa sustineti ca zgomotele produse prin muzica si discutiile din apartamentul invecinat au fost de natura sa tulbure linistea publica...si atat.
Galagia la bloc
ernestof
Buna
Ma intereseaza in ce conditii se considera ca tulbur linistea publica? Cine stabileste nivelul de zgomot la care se considera ca am tulburat linistea ... (vezi toată discuția)
Program de liniste
mir2006
Va rog sa-mi spuneti daca exista undeva, in lege, reglementat programul de liniste, sau este stabilit de Adunarea Generala, in cadrul Asociatiei de ... (vezi toată discuția)