avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de viol

Buna ziua. Am un frate care ..inca nu stiu ce sa intamplat dar va spun in mare....
pe data de 28 decembrie am primit un telefon de la Tribunalul din Husi judetul vaslui ...ca fratele meu este acuzat de viol si are 29 de zile arest ...in regim de urgenta (asta nu stiu ce inseamna) .....am fost la politie si nu ma lasa sa il vad decat Marti este ora de vizita... Marti este 1 ianuarie si nu ne lasa tocmai pe 8 Marti viitoare.......acum eu stiu 3 povesti cum sa intamplat.... nu mai cred nimic... nu stiu ce sa fac... Daca iau avocat? ma poate ajuta si....cat de mult ma poate ajuta .....Pot sa il scot de acolo cu un avocat BUN !? intrebarea mea......sau ....ziceti-mi voi ce sa fac ! Sunt cu inima franta..pentru ca nu il cred in stare de asa ceva
Ar putea fi utilă angajarea unui apărător ales, acestra poate solicita înlocuirea măsurii arestării preventive cu o altă măsură, cum ar fi obligaţia de a nu părăsi localitatea sau ţara. Astfel , fratele dvs. ar putea fi judecat în stare de libertate.
deci asta ar putea sa faca avocatul primu-l pas.. ideia este ca femeia din cate stiu este cam saraca...si ea e cam golanca...si nu are posibilitati de avocat.....ar putea sa faca avocatul ceva sa il poata scoate de tot? ....
Dacă există probe ale săvârşirii infracţiunii de viol, avocatul nu îl poate exonera de răspundere, însă îl poate apăra şi, eventual, ajuta să obţină o pedeapsă mai blândă.
cat ani poate primi minim.... maxim..... si daca poate cu avocatul sa se duca la familia respectiva si sa ii mituiasca pentru o suma de bani? pentru retragerea plangeri .....si daca il apara minim cat poate sa ii scada din pedeapsa..
Este greu sa faci o presupunere in ceea ce priveste pedeapsa, daca se ajunge in instanta si se va face individualizarea se va tine cont de gradul de pericol social al faptei savarsite, de persoana infractorului şi de imprejurarile care atenueaza sau agraveaza raspunderea penala,cu siguranta un avocat bun va poate ajuta.
ART. 197
Violul
#M14
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă:
a) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună;
b) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau în tratamentul făptuitorului;
b^1) victima este membru al familiei;
c) s-a cauzat victimei o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.
#M24
Pedeapsa este închisoarea de la 10 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, dacă victima nu a împlinit vârsta de 15 ani, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
#B
Acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
#M11
Alineatul 5 *** Abrogat
#M24

Alte discuții în legătură

Noul cod penal alina301186 alina301186 Buna ziua...ma poate ajuta cineva cu un raspuns.am inteles ca in februarie 2012 se va schimba noul cod penal.imi poate spune cineva daca in faptele cu violenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua utilizator900 utilizator900 presupunem ca am fost victima unui viol..sunt majora...am depus plangere...inculpatul a fost retinut pt 29 de zile..nu sunt singurul cap de acuzare...pot ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)