avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de viol

Buna ziua. Am un frate care ..inca nu stiu ce sa intamplat dar va spun in mare....
pe data de 28 decembrie am primit un telefon de la Tribunalul din Husi judetul vaslui ...ca fratele meu este acuzat de viol si are 29 de zile arest ...in regim de urgenta (asta nu stiu ce inseamna) .....am fost la politie si nu ma lasa sa il vad decat Marti este ora de vizita... Marti este 1 ianuarie si nu ne lasa tocmai pe 8 Marti viitoare.......acum eu stiu 3 povesti cum sa intamplat.... nu mai cred nimic... nu stiu ce sa fac... Daca iau avocat? ma poate ajuta si....cat de mult ma poate ajuta .....Pot sa il scot de acolo cu un avocat BUN !? intrebarea mea......sau ....ziceti-mi voi ce sa fac ! Sunt cu inima franta..pentru ca nu il cred in stare de asa ceva
Daca face doar el recurs (nu si partea vatamata sau parchetul) atunci poate primi doar mai putin.
Da, daca pachetul sau partea vatamata nu declara cale de atac atunci nu risca sa ii fie majorata pedeapsa.
Recurs poate declara si inculpatul si avocatul sau chiar amandoi neexistand nicio problema daca declara ambii recurs.
am inteles ... dar la recurs poate primi mai mult? decat pedeapsa care o are? ii este frica sa faca recurs ,,,,pe motiv ca iar putea mari pedeapsa...se poate??daca da..in ce consta marirea
Nu se poate mări pedeapsa în propria cale de atac.Aşa prevede legea, pentru că altfel părţile ar fi descurajate să uzeze de căile de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal alina301186 alina301186 Buna ziua...ma poate ajuta cineva cu un raspuns.am inteles ca in februarie 2012 se va schimba noul cod penal.imi poate spune cineva daca in faptele cu violenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua utilizator900 utilizator900 presupunem ca am fost victima unui viol..sunt majora...am depus plangere...inculpatul a fost retinut pt 29 de zile..nu sunt singurul cap de acuzare...pot ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)