avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de viol

Buna ziua. Am un frate care ..inca nu stiu ce sa intamplat dar va spun in mare....
pe data de 28 decembrie am primit un telefon de la Tribunalul din Husi judetul vaslui ...ca fratele meu este acuzat de viol si are 29 de zile arest ...in regim de urgenta (asta nu stiu ce inseamna) .....am fost la politie si nu ma lasa sa il vad decat Marti este ora de vizita... Marti este 1 ianuarie si nu ne lasa tocmai pe 8 Marti viitoare.......acum eu stiu 3 povesti cum sa intamplat.... nu mai cred nimic... nu stiu ce sa fac... Daca iau avocat? ma poate ajuta si....cat de mult ma poate ajuta .....Pot sa il scot de acolo cu un avocat BUN !? intrebarea mea......sau ....ziceti-mi voi ce sa fac ! Sunt cu inima franta..pentru ca nu il cred in stare de asa ceva
Ceea ce ati citit nu este dosarul.
Ati citit doar minuta in care nu se arata considerentele pentru care au fost arestati.
Avocatul trebuie sa mearga acolo unde se afla dosarul si sa il studieze.
Tot avocatul poate merge oricand la arest ca sa ia contact cu persoana arestata si sa vorbeasca cu ea.
Nu trebuie sa astepte pana pe 8 ianuarie sau alta data ulterioara.
Avocatul are acces la arest in ziua in care merge.
Insa avocatul din oficiu nu are acces la inculpat in arest.
Va trebui sa ii angajati avocat pentru o grefa macar daca vreti sa aflati ceva.
Studierea dosarului este o operatiune separata.
Ar fi de preferat ca avocatul sa studieze si dosarul si nu doar sa vorbeasca cu inculpatul pentru ca doar asa ar afla si ce probe exista.
povestea am aflat-o din ziar ....Povestea zice cam asa:
Trei bărbaţi în vârstă de 22, 29 şi 39 de ani, au primit mandate de arestare preventivă, ei fiind acuzaţi de violare de domiciliu, lipsire de libertate şi viol.

Potrivit poliţiştilor din municipiul Huşi, în noaptea de 28 spre 29 decembrie 2012, cei trei bărbaţi au răpit-o de acasă pe o tânără de 22 de ani din satul Curteni, comuna Olteneşti, pe care au urcat-o într-un taxi unde au abuzat sexual de ea.

Apoi, au dus-o pe tânără într-o garsonieră din municipiul Vaslui unde au supus-o pe aceasta la perversiuni sexuale.

Poliţiştii au primit un apel la 112 în care li s-a povestit toată scena, iar cei trei violatori au fost prinşi de oamenii legii în timp ce o aduceau pe fată înapoi acasă tot cu un taxi.

Cei trei au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Huşi, iar procurorii i-au prezentat pe acştia în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Magistrţii au aprobat cererea anchetatorilor şi au dispus arestarea preventivă a celor trei bărbaţi pentru 29 de zile
.
Eu ce sa cred ca asa sa intamplat? Deci este luat din ziar...acest articol....este adevarat?
si cati ani poate primi peadeapsa daca ii gaseste vinovati?? Fara antecedente penale facute inainte.... Dar ma gandesc dupa mine... sau dus direct la fata ...au luat-o cu taxiu..au duso in vaslui, si au aduso inapoi....oare chiar asa de prost sa fii sa o aduci si inapoi??eu zic ca au avut vorba cu fata ,,,parerea mea
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
j4rry, utilizator
La viol sa stiti ca nu conteaza mai deloc lipsa antecedentelor penale.

Daca au intrat in forta in casa si au rapit-o nu stiu ce vorba ar fi putut sa aiba cu ea.Adica au luat-o cu japca...fara voia ei...

Daca o abandonau pe camp si fata deceda probabil ca primeau o pedeapsa mai mare de 15 ani.

Depinde foarte mult ce a facut fiecare inculpat in parte, care a fost contributia sa la savarsirea infractiunilor ( ca sunt mai multe).
Va fi un proces foarte dificil pentru ei si va conta foarte mult declaratia partii vatamate.

Probe probabil ca exista daca au fost arestati, iar daca se va dovedi ca a fost rapita dupa parerea mea nu au nicio sansa sa scape.

Faptul ca urma sa o duca inapoi acasa poate ca va conta la aprecierea pedepsei de catre instanta, dar asa cum am aratat mai sus daca o lasau pe camp probabil ca murea inghetata.
Si...tot ar fi putut si descoperiti ulterior...
j4rry a scris:

cat ani poate primi minim.... maxim..... si daca poate cu avocatul sa se duca la familia respectiva si sa ii mituiasca pentru o suma de bani? pentru retragerea plangeri .....si daca il apara minim cat poate sa ii scada din pedeapsa..


Daca vorbim doar de viol si violare de domiciliu nu trebuie sa mituiasca pe nimeni. Poate lua legatura cu un mediator iar daca partea adversa accepta sa se prezinte si sa faca o intelegere in fata mediatorului pot face o tranzactie insotita de despagubiri prin care victima sa isi retraga plangerea.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Vă imaginaţi că aici vorbim despre o variantă agravantă a infracţiunii de viol plus concurs de infracţiuni , şi nu poate fi vorba despre retragerea plângerii sau împăcarea părţilor. Din păcate, acest caz nu poate fi soluţionat prin mediere .

Alte discuții în legătură

Noul cod penal alina301186 alina301186 Buna ziua...ma poate ajuta cineva cu un raspuns.am inteles ca in februarie 2012 se va schimba noul cod penal.imi poate spune cineva daca in faptele cu violenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua utilizator900 utilizator900 presupunem ca am fost victima unui viol..sunt majora...am depus plangere...inculpatul a fost retinut pt 29 de zile..nu sunt singurul cap de acuzare...pot ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)